Quantcast

Monzan MM-rallissa huikea osallistujamäärä – mukana seitsemän suomalaista, joista kaksi jahtaa mestaruutta

Jari Huttunen
Jari Huttunen kilpailee Hyundai i20 R5 -autolla Monzassa. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden päättävään Monzan ralliin on ilmoittautunut peräti 95 autokuntaa.

Monza otettiin ylimääräisenä kilpailuna mukaan koronaviruksen typistämälle MM-kaudelle. Legendaarisella moottoriradalla ja sen ympäristössä ei ole aiemmin ajettu rallin MM-pisteistä.

Monza on kerännyt huikean määrän osallistujia, sillä yhdessäkään tämän kauden rallissa ei ole ollut yhtä montaa autoa lähtöviivalla. RC2-luokituksen autoja (R5 tai Rally2) on mukana peräti 54.

Kilpailuun starttaa kaikkiaan 11 WRC-autoa: neljä Toyotaa, neljä Hyundaita ja kolme M-Sportin Fordia. Esapekka Lappi sekä Teemu Suninen kilpailevat Fordeilla Pohjois-Italiassa ja Kalle Rovanperä Toyotalla.

Rallin maailmanmestaruus ratkaistaan käytännössä kahden Toyota-kuljettajan välillä. Walesilainen Elfyn Evans starttaa kisaan MM-sarjan kärkikuljettajana 14 pisteen erolla Sebastien Ogieriin.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kisaan starttaa yhteensä seitsemän suomalaiskuljettajaa. Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen ja Skodan Monzaan saanut Emil Lindholm ajavat WRC3-luokan pisteistä. Niclas Grönholm tekee MM-debyyttinsä Skoda Fabialla, mutta hän ei ole mukana WRC3-luokan pistejahdissa. Sami Pajari kilpailee puolestaan JWRC-junioriluokassa etuvetoisella Ford Fiestalla.

Lue myös: Emil Lindholm sai aikaisen joululahjan – pääsee MM-ralliin, tallikaverina huippukuljettaja

Lue myös: Niclas Grönholm debytoi rallin MM-sarjassa

Huttusella ja Pajarilla on mahdollisuudet jopa mestaruuteen omissa luokissaan. Huttunen on WRC3-luokan taulukossa toisena vain kahden pisteen päässä Marco Bulaciasta, joka on ajanut yhden osakilpailun suomalaista enemmän tällä kaudella.

Huttunen on vahvoilla mestaruuskamppailussa, mikäli hän ottaa kohtuullisen pistepotin. Bulacian lopullisesta pistepotista pudotetaan heikoin tulos pois, koska kauden loppupisteisiin lasketaan neljä parasta tulosta.

Lue myös: Marcus Grönholm paljasti Ylelle: WRC-talli suunnitellut suomalaislupaukselle näyttöpaikkaa

Huttunen saa WRC3-luokkaan kirittäjäksi kovan luokan kuljettajan, sillä norjalaistähti Andreas Mikkelsen on ilmoittautunut luokkaan Skoda Fabialla.

Pajari on JWRC-luokassa kolmantena 14 pisteen päässä latvialaisesta Martins Sesksistä. JWRC:ssä on jaossa 1,5-kertaiset pisteet Monzassa, eli voittajalle on luvassa 37,5 pisteen potti, kakkoselle 27 pistettä ja kolmoselle 22,5 pistettä. Lisäksi jokaisen erikoiskokeen pohja-ajasta kuljettajapari palkitaan yhdellä pisteellä.

Lue myös: Sami Pajarilla mahdollisuus tehdä suomalaista rallihistoriaa – pyrkii samaan joukkoon Loebin ja Ogierin kanssa

Monzan MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 16 erikoiskoetta 3.-6. joulukuuta.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Lue myös: Rallin MM-sarjan viimeinen osakilpailu suljetaan yleisöltä

Lue myös nämä

  • Uusimmat