Marcus Grönholm paljasti Ylelle: WRC-talli suunnitellut suomalaislupaukselle näyttöpaikkaa

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: RSMP.pl
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen loistavat tämän kauden otteet saattavat poikia suomalaistoivolle upean tilaisuuden ensi vuonna.

Huttunen on ajanut huipputuloksia Hyundai i20 R5 -autolla tämän vuoden ralleissa. Kiuruvedeltä kotoisin oleva kuljettaja on osallistunut kymmeneen kilpailuun ja joka kerta hän on ollut kahden parhaan joukossa omassa luokassaan.

Lue myös: Jari Huttusella kauden kuudes voitto kypsällä ajolla – ”Järkevämpää ajaa maaliin kuin laittaa auto korinvaihtokuntoon”

Huttunen voitti Puolan rallisarjan mestaruuden ja lisäksi hänellä on mahdollisuus kuitata WRC3-luokan titteli MM-sarjassa. Huttunen on WRC3-pisteissä toisena ennen kauden päättävää Monzan osakilpailua. Luokkaa johtaa kahden pisteen erolla Marco Bulacia, joka on ajanut yhden osakilpailun Huttusta enemmän.

Huttusen managerina toimii rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, joka on yrittänyt löytää suojatilleen vakituisemman pestin etenkin Hyundailta. Huttunen ja Hyundai ovat tehneet enemmän ja vähemmän yhteistyötä vuodesta 2018 lähtien.

– Hyundailla ollaan erittäin kiinnostuneita kyllä, mutta Jaria ei olla vielä nostamassa tehdastiimiin, mitä kaikki odottavat ja haluaisivat. Siellä on niin hirveä tungos ja monta kuskia. Mutta jalka on hyvin oven välissä, Grönholm kertoi Yle Urheilulle.

Hyundailla on ensi kaudesta sopimukset Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa. Dani Sordon ja Craig Breenin odotetaan jakavan ajovastuuta tallin kolmosautossa.

Huttunen on päässyt testaamaan Hyundain WRC-autoa ja viime vuonna hän kilpaili autolla kahdessa SM-rallissa. Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo on vihjaillut, että suomalaiselle saattaa avautua ensi vuonna näyttöpaikka MM-sarjassa.

– Kyllä Jarin ensimmäinen WRC-kisa voi olla ensi vuonna. Toivoin, että Jari saisi ajaa jonkin WRC-kilpailun, niin Adamo sanoi, että he ovat suunnitelleet ainakin yhtä WRC-kisaa Jarille, ehkä enemmänkin, Grönholm paljasti.

Kauden 2020 päätösosakilpailu ajetaan Monzassa ensi viikolla.

Katso alta video Huttusen WRC-testistä, jonka hän ajoi Suomessa kesällä 2019.

 

Lue myös: WRC-tallipomo panttaa kuljettajauutisia – ”Minulla on nyt muuta ajateltavaa”

Lue myös: Rallipomo tyrmäsi rajut väitteet – ”Kuulen vihollisteni äänet ja pidän kuulemastani”

Lue myös nämä

  • Uusimmat