Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi jättävät MM-rallin väliin

Sardinian MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan vajaan kuukauden kuluttua ajettavaan kilpailuun.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Sardinian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian sorakilpailun pääluokkaan on ilmoittautunut kaikkiaan kahdeksan autokuntaa Rally1-kalustolla. Toyotan tähtikuljettaja Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi jättävät kilpailun väliin. Suomalaiskuskit ajavat tänä vuonna vain osan ralleista.

Toyotan kuljettajakolmikon muodostavat Elfyn Evans, Takamoto Katsuta sekä Sebastien Ogier, joka vuorottelee tänä vuonna Rovanperän kanssa tiimin kolmannessa Toyota GR Yaris Rally1 -autossa. Hyundain kuljettajakokoonpanossa ovat puolestaan Thierry Neuville, Ott Tänak sekä espanjalaiskonkari Dani Sordo.

Lisäksi pääluokassa ajavat M-Sportin Ford Puma Rally1 -autoilla Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster.

Rally2-luokan kilpailussa on jälleen vahva kattaus. Mukana ovat muun muassa Yohan Rossel, Oliver Solberg, Nikolai Grjazin, Pepe Lopez, Sami Pajari, Pierre-Louis Loubet ja Teemu Suninen. Solberg ja Grjazin eivät tosin aja WRC2-luokan pisteistä Välimeren saarella.

Suomalaiskuljettajia on luokassa kaikkiaan viisi. Pajarin ja Sunisen lisäksi soraralliin starttaavat Lauri Joona, Roope Korhonen ja Emil Lindholm.

Sardinian MM-rallissa on tänä vuonna käytössä poikkeuksellinen formaatti. Testierikoiskoe ajetaan vasta perjantaiaamuna ja ensimmäinen varsinainen pikataival on ohjelmassa perjantaina iltapäivästä.

Algeheron ympäristössä järjestettävässä kilpailussa ajetaan kaikkiaan 16 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 266 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina 31. toukokuuta ja päättyy sunnuntaina 2. kesäkuuta.

Tulevana viikonloppuna MM-sarjan pisteistä ajetaan Portugalissa.

Lue myös nämä