WRC-tallin pomo odottaa lisää rallikauden sensaatiolta – ”Siihen on kaikki syyt olemassa”

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux kuuluu ehdottomasti MM-sarjan väriläiskiin kauden 2024 aikana.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neljässä ensimmäisessä rallissa Fourmaux on yltänyt kahteen kertaan palkintopallille ja pitää hallussaan MM-sarjan kolmatta tilaa. Ranskalainen nappasi Kroatiassa huhtikuussa uransa ensimmäisen Power Stage -erikoiskokeen voiton, joten itseluottamus on tapissa.

Tällä viikolla Fourmaux jahtaa lisää menestystä, kun kausi jatkuu Portugalin sorakisalla.

– Tämä on neljäs kertani Portugalissa. Tykkään todella rallista, ja varsinkin sen lopetuksesta Fafessa. Siellä on aina paljon faneja katsomassa, Fourmaux sanoo.

– Tunnelmaa varmasti riittää, ja toivon, että saan jälleen hyvän tuloksen. Kroatiasta sain lisää itseluottamusta. Sen myötä vahvistui kokemus, että jos pystyn tähän asvaltilla, voin tehdä saman myös soralla, sillä se on aina ollut minulle luontevampi alusta.

Fourmaux kuitenkin huomauttaa, että Portugalissa tarvitaan myös onnea, sillä toisilla ajokerroilla pätkät voivat mennä rujoon kuntoon.

– Onhan se kuuluisa ja legendaarinen ralli. Tiet menevät keskellä vuoria ja ovat tosi teknisiä. Normaalisti olosuhteet ovat kovat, koska lämpötilat nousevat korkeiksi. Kisa on haastava sekä autolle että miehistölle, Fourmaux summaa.

Myös M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener luottaa, että Fourmaux voi olla korkealla Portugalin sorateillä.

– Hän on jo aika kokenut Portugalin kisan suhteen, joten tietoa on, milloin voi puskea ja milloin pitää kunnioittaa tietä, Millener kertoo.

– Adrienin alkukausi on ollut fantastinen, vaikka Kroatiassa oli sunnuntaina huonoakin onnea. Ei ole mitään syytä, miksi Adrien ei voisi menestyä Portugalissa.

Portugalin ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisassa on luvassa 22 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä.

Lue myös nämä