Ott Tänakilta vaaditaan superonnistumista, mutta pelko on puserossa – ”Töitä on edessä”

Hyundain virolaistähti Ott Tänak on pakkoraossa Portugalin MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on yllättäen jäänyt kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa tyystin ilman palkintosijoja. Hyvät otteet rallien päätöspäivinä ja ”supersunnuntaiden” pisteet ovat kuitenkin pitäneet Tänakin edes jotenkin mukana MM-taistossa.

Eroa tallikaveri Thierry Neuvilleen on kuitenkin jo 33 pistettä, joten viimeistään tämän viikon Portugalin rallista pitää alkaa virolaisen hyökkäys. Uusi pistejärjestelmä tekee sen, että eroja on vaikea tehdä, joten Tänakilta vaaditaan pikku hiljaa maksimituloksia.

– On mukavaa palata soralle Kroatian rallin jälkeen. Portugalin rallista olen aina nauttinut ja odotan sitä innolla. Vauhtia siinä kisassa riittää. Yleensä ensimmäisellä lenkillä olosuhteet ovat hyvät, mutta toisilla vedoilla äärimmäisen rankat, Tänak kertoo.

– Kauden toisella puoliskolla kelit lämpiävät, joten Portugali voi jo olla iso haaste autolle ja renkaille.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Virolaistähti on voittanut Portugalissa kertaalleen kaudella 2019 Toyotan ratissa. Vaikka hyökkäyksen pitäisi alkaa MM-taistoa ajatellen, on Tänak silti epäileväinen.

– Kontrasti ensimmäisen ja toisen lenkin välillä on merkittävä Portugalissa, koska tiet ovat pehmeitä ja menevät isoille urille. Olemme ajaneet testimme, mutta töitä on silti edessä. Aion joka tapauksessa puskea täysillä, Tänak summaa.

Portugalin ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa saman päivän iltana kaasuteltavalla yleisöpätkällä.

Yhteensä kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä