Niclas Grönholm debytoi rallin MM-sarjassa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm osallistuu uransa ensimmäiseen rallin MM-sarjan osakilpailuun joulukuun alussa, kun MM-kauden viimeinen ralli järjestetään Monzassa.

Italialainen Mrc Sport -talli tiedotti, että Grönholm edustaa tallia Monzan MM-rallissa, jonka erikoiskokeita ajetaan Monzan legendaarisen radan lisäksi myös Bergamon lähistön asvalttiteillä.

Lue myös: FIA ja WRC-promoottori vakuuttavat: Monzassa ajetaan MM-ralli – ”Valmistelut jatkuvat täydellä teholla”

Grönholm, 24, kuuluu rallicrossin MM-sarjan kärkikuljettajiin, mutta ralleja hän on ajanut vain muutaman urallaan. Hän on ollut kahdesti mukana Arctic Lapland -rallissa ja vuosi sitten hän osallistui Monza Rally Show’hun.

– Tulin Mrc Sportiin Roberto Bertoluttin RB Motorsport -tallin ja tiimipomo Eneo Giattin suosituksesta. Kilpailin heidän kanssaan Monzassa viime vuonna. Se oli hyvä kokemus, ja minulla oli hauskaa. Kun he puhuivat minulle Mrc Sportista, luotin heidän neuvoonsa, Grönholm kertoo tallin tiedotteessa.

Tiedotteessa ei kerrota, millaisen kaluston Grönholm saa käyttöönsä Monzassa. Inkoolainen on ajanut edelliset rallinsa Skoda Fabia R5 -autolla ja viime viikolla hän kävi testaamassa keskisuomalaisen Printsport-tallin Skodaa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grönholm Niclas (@niclasgronholm)

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tiettävästi myös Mrc Sportilta löytyy Skoda, jolla voisi osallistua WRC3-luokan kilpailuun.

– Taso on erittäin kova Monzassa, mikä on todella innostava haaste minulle. Minulla ei ole isoja tavoitteita – teen parhaani, yritän päästä lähemmäksi huippuja ja nauttia täysin tästä kokemuksesta, Grönholm sanoo.

Grönholmin isä Marcus Grönholm voitti menestyksekkäällä urallaan kaksi rallin maailmanmestaruutta.

– On hienoa saada nuoremman Grönholmin kaltainen kuljettaja riveihimme. Mutta ei sen vuoksi, että hän on mestarin poika, vaan sen takia, että hänet tunnetaan vakavasti otettavana ja päättäväisenä tyyppinä, jolla on valtavasti potentiaalia, Mrc Sport -tallin johto kommentoi tiedotteessa.

Monzan MM-ralli on määrä ajaa 3.-6. joulukuuta. Rallicrossin MM-sarjan päätösosakilpailu on puolestaan ohjelmassa viikkoa myöhemmin 12.-13. joulukuuta.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat