Rallin MM-sarjan tynkäkausi herättää keskustelua – ”Jos on kauden lopuksi ykkönen, sitten on mestari”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustava rallin maailmanmestari Ott Tänak kokee, että Toyotan Elfyn Evans on ansainnut mestaruutensa, vaikka ensi viikon Monzan osakilpailu vielä peruttaisiin.

FIA ja WRC-promoottori ovat vakuuttaneet, että Monzassa ajetaan, vaikka Italian koronatilanne on huono. Tiimit ovat jo aloittaneet testit Italiassa ja varikkoaluetta rakennetaan kovaa vauhtia. Monza sijaitsee Lombardian maakunnassa, jossa on tällä hetkellä Italian heikoin tilanne koronaviruksen suhteen.

Vaikka Monzassa ajettaisiin ensi viikolla, tulee WRC-kaudesta kautta aikain lyhyin, kun kisoja kertyy vain seitsemän kappaletta. Lajin eri taustavaikuttajat sekä kuskit ovat syksyn mittaa pohtineet, onko mestari todella mestaruutensa arvoinen, kun puolet ralleista jää ajamatta. Tänakilla on asiasta ainakin selkeä mielipide.

– Tämä on ehdottomasti ollut todella vaikea ja hyvin erikoinen kausi. Tässä vuodessa ei ole mitään normaalia. Jos on kuitenkin kauden lopuksi ykkönen, niin sitten on mestari, Hyundai-kuski Tänak sanoo Dirtfishin sivuilla.

Lue myös: Rallin MM-sarjan viimeinen osakilpailu suljetaan yleisöltä

– Normaalisti jos voittaa mestaruuden, niin se tarkoittaa, että on putsannut kauden aikana ensimmäisenä muita enemmän tietä. Nyt se on ollut vähän eri tilanne. Meillä on ollut kolme kisaa ennen koronaa ja kolme kisaa lockdownin jälkeen.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vahvasti näyttää siltä, että Monzassa kaikista spekulaatioista huolimatta ajetaan kauden päätösralli ensi viikolla.

– Me kaikki haluamme varmasti taas päästä ajamaan. Siksi me tätä työtä teemme. Jos on turvallista ajaa siellä, niin se olisi todella hieno juttu, Tänak kommentoi.

Tänakilla on ennen kauden viimeistä rallia vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, kun eroa MM-kärki Evansiin on 28 pistettä. Edellä on kuitenkin myös toinen Toyota-kuski Sebastien Ogier sekä Hyundain tallikaveri Thierry Neuville.

MM-kauden 2020 päättävä Monzan MM-ralli on ohjelmassa 3.-6. joulukuuta. Kilpailussa ajetaan erikoiskokeita Monzan moottoriradalla sekä Bergamon pohjoispuolella. Yleisöllä ei ole pääsyä erikoiskokeiden varsille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat