Hyundain WRC-tallin pomo heitti valjun tavoitteen tulevaan MM-ralliin

Hyundain WRC-talli joutuu tiukan paikan eteen tulevana viikonloppuna Portugalin MM-rallissa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arkkivihollinen Toyota on vienyt voiton Portugalissa kaudesta 2019 lähtien, joten japanilaisvalmistajalle kisa tunnetusti sopii erinomaisesti. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul kuitenkin toivoo, että kamppailu on edelleen tiukkaa, niin kuin se on ollut koko alkuvuoden.

– Lähestymme kauden viidettä kisaa positiivisella vireellä. Vaikka Kroatian ralli ei mennyt aivan niin kuin suunnittelimme, pystyimme silti ottamaan paljon positiivista mukaamme, muun muassa palkintosijan, Abiteboul summaa.

Hyundain miehistössä Portugalissa ajavat Thierry Neuville, Ott Tänak sekä kauden ensimmäisen rallinsa kurvaileva espanjalaiskonkari Dani Sordo.

– On hienoa saada Dani ja Cándido (kartanlukija Carrera) takaisin tiimiimme. Me kaikki tiedämme, että he voivat pärjätä Portugalissa erinomaisesti. Koska he ovat mukanamme, meillä voi olla korkeat odotukset viikonlopulle, Abiteboul sanoo.

– Thierry ja Martijn (kartanlukija Wydaeghe) yrittävät kasvattaa johtoaan MM-sarjassa. He ovat varmasti täysillä mukana heti alusta saakka ja haluavat ajaa ehjän suorituksen saadakseen mahdollisimman paljon pisteitä.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Hyundain leirissä varsinkin Tänakilta odotetaan tasonnostoa, sillä alkuvuosi on ollut synkkä. Supermenestys Portugalissa voi kuitenkin olla kiven takana, sillä Toyotalla on heittää kisaan kaksi osa-aika-kuskia, joiden ei tarvitse sarjapisteitä miettiä. Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä ovat voittaneet rallin yhteensä seitsemän kertaa.

– Ott ja Martin (kartanlukija Järveoja) odottavat varmasti paluuta soralle, jotta he voivat puskea täysillä ja saada taas mahdollisimman paljon pisteitä. Sillä tavalla he operoivat myös Kroatiassa, Abiteboul pohtii.

– Tavoitteena on saada vähintään yksi palkintosija, jotta pysymme mukana kaikissa sarjoissa. Voitto on tietenkin päällimmäisenä mielessä.

Portugalin ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä