Sebastien Ogier jahtaa Markku Alénin ennätystä – ”Odotan todella innolla!”

Sebastien Ogier ajaa tulevana viikonloppuna rallikauden 2024 kolmannen osakilpailunsa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlosta tammikuussa ranskalaistähti nappasi toisen sijan ja viime kuussa Kroatiassa Ogier juhli yleiskilpailun voittoa. Portugalin soralla Ogier on juhlinut voittoa historialliset viisi kertaa.

Viiteen voittoon Portugalissa on Ogierin lisäksi yltänyt vain suomalainen rallilegenda Markku Alén, joka juhli Etelä-Euroopassa vuosina 1975, 1977-78, 1981 ja 1987. Ogier on puolestaan ollut Portugalin valtias kausilla 2010-11 ja 2013-14, kun kisa ajettiin Algarvessa maan eteläosassa.

Ainoan voittonsa Pohjois-Portugalista mies otti kaudella 2017 Ford Fiesta WRC:n ratissa.

– Odotan todella innolla, että pääsen taas Portugaliin muutaman vuoden tauon jälkeen. Minulla on sieltä paljon hyviä muistoja, joskin ehkä enemmän siltä ajalta, kun kisa ajettiin etelässä, Ogier summaa.

– Ilmapiiri on silti aina kisassa mieletön ja sitä on upeaa kokea. Meidän lähtöpaikkamme pitäisi normaalisti olla hyvä juttu ja toivottavasti me myös hyödymme siitä. Sitä on kuitenkin tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Ogier on ajanut viimeksi kilpaa MM-sarjassa soralla viime vuoden syyskuussa Kreikassa. Tuolloin kisa päättyi murheellisesti keskeytykseen ykköstilalta lauantai-iltana.

– On totta, että ajan pitkästä aikaa soralla, mutta meillä oli hyvät testit, joten odotan luottavaisena itse kilpailua, Ogier naulaa.

Portugalin ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Kisassa on luvassa yhteensä 22 pikataivalta ja noin 337 EK-kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä