Hyundain WRC-tähdellä mielenkiintoinen taktiikka MM-ralliin – ”Voimme hyökätä sitten sunnuntaina”

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuvillen alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut vähintäänkin kiitettävä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlosta tammikuussa Neuville napsi täydet pisteet ja on sen jälkeen ajanut Ruotsissa neljänneksi, Keniassa viidenneksi ja Kroatiassa kolmanneksi. Sen lisäksi Neuville on saalistanut joka kisasta hyvän potin pisteitä supersunnuntailta.

Neuville johtaa MM-sarjaa, mutta Toyotan Elfyn Evans on vain kuuden pisteen päässä. Kumpaisenkaan kuskin lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen ensi viikonlopuna Portugalin MM-rallissa.

– Menestys Portugalissa vaatii saman reseptin kuin aina ennenkin. Meidän pitää olla tasaisia, säätöjen on osuttava kohdilleen ja luotto autoon pitää olla hyvä, Neuville tähdentää.

– Lähtöpaikka ratkaisee paljon, kuten myös teiden kunto. Niillä on iso merkitys, miten voimme suoriutua. Jos sataa, olemme varmasti nopeita. Jos on kuivaa, niin sitten olemme ongelmissa, koska kaikki tuntevat pätkät hyvin.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Ainakin valmistautuminen sujui Neuvillella hyvin. Belgialaistähti testasi Portugalissa heti pari viikkoa sitten päättyneen Kroatian MM-rallin jälkeen.

– Olin tyytyväinen autooni kisaa edeltäneissä testeissä. Keskityimme siihen, että saan autoon säädöt, jotka tuovat luottamusta liukkaissa olosuhteissa. Auto on nyt tarkempi, mitä tarvitaan mutkayhdistelmiin. Silti tarvitsen myös pitoa, ja siihen me keskityimme jo Keniassa, Neuville summasi.

– Tavoitteeni on maksimoida tulos perjantain ja lauantain osalta. Sitten voimme todella hyökätä sunnuntaina maksimipisteiden perään. Olisi hienoa päästä korkeimmalle korokkeelle.

Portugalin ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina. Luvassa on yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä