Quantcast

Hyundain rallitiimi sulki tähtikuljettajiensa suut Suomessa

Suomessa parhaillaan testaavan Hyundain rallikuljettajat eivät saaneet antaa kommentteja testiensä yhteydessä.
Thierry Neuville, Olivers Solberg ja Ott Tänak
Thierry Neuville, Olivers Solberg ja Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai aloitti tiistaina valmistautumisensa Suomen MM-ralliin, joka käynnistyy kahden viikon kuluttua. MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville aloitti auton puikoissa tallin testialueella Jämsässä, ja virolaistähti Ott Tänak otti testivastuun harteilleen keskiviikkona lounastauon jälkeen.

Rallit.fi oli keskiviikkona seuraamassa Hyundai-kuljettajien menoa testipätkän varrella. Testissä paikalla olleen Hyundai-pomon kanssa oli sovittu, että kuljettajia pääsisi haastattelemaan tauolla puolenpäivän jälkeen.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Rallit.fin edustaja ja toinen paikalla ollut suomalaistoimittaja marssivat testiauton huoltopaikalle lounaspaussilla. Tässä vaiheessa Hyundai-pomo ilmoitti, etteivät haastattelut onnistukaan. Käsky oli tullut jostain korkeampaa tallin sisältä.

Neuville ja Tänak ovat antaneet tallistaan suorasanaisia ja värikkäitäkin kommentteja tämän kesän aikana. Tallin tulokset ovat olleet vaisuja, eikä tallilla ole vieläkään vakituista tallipäällikköä.

Lue myös: Ott Tänakin analyysi: Tämän takia Kalle Rovanperä on dominoinut rallin MM-sarjaa

Lue myös: Kalle Rovanperän lähin uhkaaja heitti pyyhkeen kehään

Lue myös: Ott Tänak ampui alas rajut huhut

Viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa kävi ilmi, että Hyundai on Toyotaa perässä myös nopeilla sorateillä. Hyundain pitäisi löytää jokin ihmeratkaisu, jotta se pystyisi haastamaan Toyotan kahden viikon kuluttua.

– Meillä on ollut vaikeita aikoja, sillä menetimme tallipäällikön viime vuonna. Lisäksi maailmalla on kriisejä, ja uudet säännöt tulivat liian myöhään. Tarvitsemme ehdottomasti vahvan johtajan, Tänak paalutti kotikilpailunsa jälkeen.

– Teemme jatkuvasti töitä, jotta Hyundai nousee sille tasolle, jolla sen pitäisi olla taistelemassa Toyota-kuljettajia vastaan. Mutta Toyota on tällä hetkellä erittäin vahva, he kehittyvät jatkuvasti ja menevät kovaa eteenpäin. Meillä on iso työ tehtävänä.

Ilmeisesti Hyundain PR-osastolla ajateltiin, että tällaisia kommentteja ei tarvita enempää ennen Suomen MM-rallia.

Suomen MM-ralli järjestetään 4.-7. elokuuta.

Lue myös: Ott Tänak saapui tyylillä Suomen maankamaralle – tallikaverikin tiiraili huuli pyöreänä

Katso alta video Hyundain testeistä ja siitä, kuinka Tänak saapui tiimin testialueelle Jämsään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat