Espanjalaiskuljettaja päätyi yllättävään ratkaisuun rallin MM-sarjassa

Pepe Lopez kilpailee jatkossa uudella kalustolla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Pepe Lopez
Pepe Lopez. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjan mestaruuden viidesti voittanut Lopez, 28, starttasi ensimmäiseen täyteen WRC2-kauteensa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Lopez sai huikean alun kaudelleen, kun hän ajoi toiseksi Monte Carlon MM-rallin WRC2-kilpailussa. Kroatian rallissa hän sijoittui puolestaan kolmanneksi.

Seuraavassa MM-osakilpailussa Portugalissa espanjalaisella on käytössään uusi kalusto. Hän kilpailee Portugalin sorakilpailusta lähtien Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Muutos on yllättävä, sillä Fordin kalustoa ei pidetä yhtä kilpailukykyisenä kuin Skodaa. M-Sport on tosin pyrkinyt tekemään päivityksiä Rally2-autoonsa, jotta sillä pystyisi kilpailemaan tasapäin muita valmistajia vastaan WRC2-luokassa.

Lopez tekee jatkossa yhteistyötä espanjalaistiimi Past Racingin kanssa.

– Vuosi on alkanut meiltä erittäin hyvin, sillä saavutimme palkintosijat Monte Carlossa ja Kroatiassa. Olemme vakuuttuneita, että jatkamme samalla tiellä työn ja ponnistelujen kautta, Lopez kertoo.

– Olemme tehneet sopimuksen erinomaisen tiimin, Past Racingin kanssa. Se jakaa samat arvot kuin minä ja David (kartanlukija Vazquez). Nyt jatkamme Fordilla, jolla en ole aiemmin kilpaillut, mutta jolta odotan paljon. Olen vakuuttunut, että tämä tuo meille paljon iloa, Lopez jatkaa.

Lopez on WRC2-luokan pisteissä viidentenä ennen Portugalin MM-rallia. Hän on vain kymmenen pisteen päässä luokkaa johtavista Yohan Rosselista ja Oliver Solbergista.

Portugalin MM-ralli ajetaan ensi viikolla 9.-12. toukokuuta.

Lue myös nämä