Quantcast

Kalle Rovanperän lähin uhkaaja heitti pyyhkeen kehään

Kalle Rovanperällä on rallin MM-sarjassa jo niin tuntuva pistejohto, että muille voi olla mahdoton tehtävä saavuttaa suomalaista loppukauden kisoissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän tiedostaa myös MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville. Rovanperä veti lisää kaulaa belgialaiseen viime viikonlopun Viron MM-rallissa, jossa hän otti ylivoimaisen voiton.

Viidesti voittoa tällä kaudella juhlineella Rovanperällä on MM-taulukossa peräti 83 pisteen etumatka Hyundai-kuljettaja Neuvilleen, kun kuusi osakilpailua on ajamatta.

– Voin myöntää, etten juurikaan katsele pistetaulukkoa, Neuville sanoo suoraan.

– Tällä hetkellä minulla ei ole mitään suunnitelmia taistella häntä vastaan. Kallella on lähes tuplasti pisteitä meihin verrattuna, joten tavoitteenani on vain päästä mahdollisimman useasti palkintokorokkeelle ja ottaa voitto ainakin kotikisassani Belgiassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Hyundai-kuljettajat eivät ehtineet Toyotan Rovanperän ja Elfyn Evansin kyytiin Viron nopeassa sorarallissa. Hyundai-kuskeista Ott Tänak sijoittui kolmanneksi ja Neuville neljänneksi.

– Rovanperä ajoi loistavan rallin. Hän luotti täysin autoonsa, kuten hän on tehnyt kauden alusta lähtien. Hän ei kohdannut mitään teknisiä ongelmia, kuten eivät muutkaan Toyota-kuljettajat. Heillä oli jälleen hieno viikonloppu erinomaisen Kenian rallin jälkeen.

Neuvillen aikaero kärkeen oli peräti neljä minuuttia Etelä-Virossa. Näin ollen Toyota starttaa suursuosikkina myös parin viikon päästä ajettavaan Suomen MM-ralliin, joka vastaa luonteeltaan Viron osakilpailua.

– Tilanteemme on nyt tämä, emmekä voi sille oikein mitään. Jatkamme taistelua ja luotamme siihen, että saamme käännettyä kurssimme, Neuville kertoo.

– Mutta on vaikeaa muuttaa trendiä kahdessa viikossa. Yritämme tehdä hyvää työtä testeissä ja sitten parhaamme Suomen MM-rallissa.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat