Mitä ihmettä? Ralliässä soimasi itseään huippuvedon jälkeen: ”Oma moka, että olin liian nopea”

Kanariansaarten EM-ralli käynnistyi aika-ajoerikoiskokeella torstai-iltapäivänä.
Yoann Bonato
Yoann Bonato. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun voittoa puolustava Yoann Bonato oli koko porukan ykkönen aika-ajopätkällä. Ranskalaisässä peittosi toiseksi sijoittuneen Diego Ruiloban yhdellä sekunnin kymmenyksellä.

Hämmästystä herätti se, ettei Bonato ollut lainkaan tyytyväinen nähtyään aikansa.

– Tämä ei ollut tavoitteena. Odotin ajavani jonnekin sijojen 10-12 tietämille, Bonato totesi.

Ranskalaiselta löytyi selitys tyytymättömyydelleen. Aika-ajon ykkössija tuo hänelle perjantain erikoiskokeille ensimmäisen lähtöpaikan, joka normaalisti on paras mahdollinen asvalttikisoissa. Kanariansaarten EM-rallissa tilanne voi olla toinen.

– Tämä ei ollut hyvä alku. Näimme jo viime vuonna, että se oli todella vaikeaa, kun starttasimme ensimmäiseltä paikalta. Mutta tämä oli oma mokani, että olin liian nopea tällä pätkällä, Bonato hymähti.

– Viime vuonna hävisimme lähes puoli minuuttia ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta lopulta voitimme rallin yli 30 sekunnilla. Joten katsotaan, mitä tuleman pitää, ranskalainen lisäsi.

Vuosi sitten Kanariansaarten EM-osakilpailu käynnistyi sateisissa ja kosteissa merkeissä, minkä vuoksi Bonatolla oli tuskaista ensimmäisellä lähtöpaikalla. Perjantaiksi Las Palmasiin on luvattu aurinkoista säätä, mutta aamulla teillä voi olla vielä kosteutta.

Unkarilainen Miklos Csomos sijoittui torstain aika-ajovedolla kolmanneksi ennen ranskalaista Mathieu Franceschia. Pätkä oli äärimmäisen tasainen, sillä 19 nopeinta kuljettajaa mahtui vajaan neljän sekunnin sisään.

Kanariansaarten EM-rallin ensimmäinen kunnon erikoiskoe ajetaan torstai-iltana. Yleisöpätkä kulkee Las Palmasin jalkapallostadionin lähettyvillä ja vierailee myös koripalloareenan sisällä.

Lue myös nämä