Sebastien Ogier latasi tiskiin tiukat teesit

Sebastien Ogier on voittanut rallin MM-sarjan mestaruuden kahdeksan kertaa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogierin 59 osakilpailuvoittoa ja sata palkintopallisijaa takaavat sen, että silloin, kun miehellä on asiaa, kannattaa häntä myös kuunnella. Pari viikkoa sitten ajetun Kroatian MM-rallin yhteydessä Ogier otti kantaa MM-sarjaan kaavailtuihin jättimäisiin uudistuksiin.

Muutosehdotukset olivat valtavia, joten ei ihme, että MM-sarjassa tätä nykyä vaikuttavat kolme tallia tekivät oman vastineensa FIA:lle ja sarjan promoottorille. Selvää on, että rallin MM-sarjaa on uudistettava, mutta kenties paniikkinappulan painaminen ja jättimäiset uudistukset kesken luokittelujakson saattavat olla hätiköityä.

– Voin antaa muutaman väitteen, jotka minun silmiini näyttäisivät siltä, että lajimme voisi kehittyä. Selvää on, että autosta on tehtävä halvempi. Sitten meidän on löydettävä ne keinot, jotka kiinnostavat autonvalmistajia. En sano, että se on välttämättä hybridi tai joku muu, mutta jotenkin uusia valmistajia pitäisi saada, Ogier summasi.

– Autojen pitää myös olla edelleen spektaakkelimaisia, emmekä voi ottaa askelta taaksepäin. Jokainen kuski pyytää varmasti paljon voimaa, mutta ehkä voimme tulla vähän alaspäin. Kuitenkin kilpailu olisi kovaa ja varmasti se spektaakkeli säilyisi, jos miettii, miten me ajamme.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä rallin suosion kasvattamiseksi on Ogierin mielestä ajaa kilpailua siellä, missä laji kiinnostaa.

– Minulla on selkeä käsitys, mitkä rallit pitäisi olla osana MM-sarjaa. Ymmärrän toki promoottorin työnkuvan, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, että raha pyörittää maailmaa, ikävä kyllä, Ogier sanoi.

– Minusta on kuitenkin vain järkevää mennä maihin, joissa on intohimoa rallia kohtaan, koska siten tätä lajia on myös paras markkinoida. Kun rallia näkyy televisiosta ja yleisöä on paljon, niin tulee kuva, että tämä on siisti laji.

Lue myös: MM-rallipomolta paljastuksia tulevasta – ”Minulla on helpoin työ tässä yhtiössä”

Myös täksi kaudeksi tullutta uutta pistejärjestelmää on Ogierin mukaan syytä rukata.

– On selvää, että sitä ei ehkä mietitty ihan loppuun asti. Yksi tavoite oli tehdä sunnuntaipäivistä mielenkiintoisempia ja siinä on kiistatta onnistuttu. Pisteiden tasapaino on vain yksinkertaisesti väärä, Ogier mietti.

– Homma pitää miettiä uusiksi ja muuttaa balanssia oikeaan suuntaan. Uskon, että saamme silti sunnuntaista mielenkiintoisemman, mutta voittaja saisi oikean hänelle kuuluvan edun. Ei ole oikein, että voittaja ei saa aina parhaita pisteitä.

Lue myös nämä