Jari-Matti Latvala selvitti tallinsa poikkeuksellista ratkaisua – ”Laitetaan kaikki kortit kiinni!”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli lyö seuraavassa MM-rallissa Portugalissa kaiken likoon.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Toyotan tehdastiimi tuo lähtöviivalle neljä GR Yaris Rally1 -autoa, sillä Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan lisäksi mukana ovat maailmanmestarit Kalle Rovanperä sekä Sebastien Ogier.

Nelikosta Katsuta ajaa vain henkilökohtaisista pisteistä, kun taas Evans, Rovanperä ja Ogier saalistavat myös tiimipisteitä. Kyseinen kolmikko on Portugalin sorateille äärimmäisen kova, sillä Rovanperä voitti kisan kahdella edellisellä kerralla ja Evans vuonna 2021. Ogierilla on puolestaan vyöllään jo viisi Portugalin MM-rallin ykköstilaa.

Tallipomo Jari-Matti Latvalan mukaan kyseessä on taktinen veto nimenomaan tallipisteiden osalta. Rallin MM-sarjan uusi pistejärjestelmä on tehnyt sen, että piste-eroja on vaikea tehdä.

– Valmistajien sarja on meille tärkein tänä vuonna. Erityisesti siitä haluamme ajaa Portugalissa. Se on syynä, miksi sekä Kalle että Seb mukana, Latvala selvittää.

– Takamoto on ajanut hyvin, ei siinä mitään. Hän on tehnyt hyvää työtä. Pitää kuitenkin muistaa, Kalle on siellä voittanut, kuten myös Ogier ja Evans.

Neljän ajetun MM-rallin jälkeen Toyotalla on niukka johto ennen Hyundaita. Japanilaisvalmistaja on kerännyt seitsemän pistettä korealaisvihollistaan enemmän.

– Laitetaan siihen kaikki kortit kiinni, että voisimme olla Portugalissa merkkimestaruuspuolella vahvoja. Uusi pistejärjestelmä on tehnyt sen, että eroja on vaikea tehdä, Latvala kertoo.

Portugalin MM-ralli ajetaan 9.-12. toukokuuta. Kisan keskuspaikkana toimii jälleen Matosinhosin kaupunki lähellä Portoa. Rallissa on luvassa yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman yli 333 kilometriä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös nämä