Rallikonkari antoi myrskyvaroituksen nuoremmilleen ennen MM-rallia

Kris Meeke pääsee ensi viikolla mittaamaan vauhtiaan rallin MM-sarjassa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meekellä, 44, löytyy vyöltään viisi MM-rallivoittoa. Pohjoisirlantilainen vetäytyi MM-sarjasta kauden 2019 jälkeen, mutta hän ei ole vielä päättänyt aktiiviuraansa.

Meeke on kilpaillut viime vuodesta lähtien säännöllisesti Portugalin rallisarjasta. Tällä kaudella hän on tehnyt sarjassa täydellistä jälkeä, sillä hän on voittanut kaikki kolme osakilpailua Team Hyundai Portugalin kalustolla.

Viime viikonloppuna ajetussa Rali Terras d’Aboboreirassa Meeke sai kunnon vastuksen, sillä useampi WRC2-luokan puolelta tuttu kuljettaja ajoi rallin testikilpailuna ennen ensin viikon Portugalin MM-rallia. Meeke antoi kuitenkin nuoremmilleen myrskyvaroituksen ja vei rallin voiton.

Hyundain i20 N Rally2 -autolla kilpaileva konkarikuljettaja jätti taakseen ranskalaiset Pierre-Louis Loubet’n ja Yohan Rosselin sekä Citroen-kuski Nikolai Grjazinin.

– Saimme auton moottoriin päivityksen viikonlopuksi ja se vaikutti toimivan hyvin. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen, Meeke myhäili.

Entistä WRC-tähteä lämmitti erityisesti se, ettei nykyisistä WRC2-tähdistä ollut lopulta vastusta.

– On mukavaa taistella näitä WRC2-kuskeja vastaan. Minä en ole enää mikään nuori kaveri, mutta tunnen oloni nuoreksi, kun pääsen ajamaan, Meeke letkautti.

Meeken kisaurakka käynnistyi dramaattisesti, kun hän kaatoi autonsa aika-ajoerikoiskokeella. Hyundai saatiin kuitenkin parsittua kasaan kilpailua varten, joten Meeke ei voinut kuin jakaa kiitoksia tiimilleen.

– Ruttasimme automme, mutta tiimi paiski täysillä hommia saadakseen auton takaisin tielle. Hyundai Portugalin tiimin jäsenet antavat minulle täyden tuen, jotta pystymme jatkamaan. Juuri tällaisesta hengestä pidän: perheen kaltainen tiimi, jolla on oikea asenne moottoriurheilua kohtaan, Meeke kiitteli.

Ensi viikolla Portugalin MM-rallissa Meeke saanee vieläkin kovemman vastuksen. Loubet’n ja Rosselin lisäksi WRC2-kisaan osallistuvat muun muassa Oliver Solberg, Gus Greensmith, Pepe Lopez, Sami Pajari ja Teemu Suninen.

Lue myös nämä