Paikallinen legenda rysäytti EM-rallissa koripalloareenalla – ”Tämä on iso ongelma”

Luis Monzonin kilpailu käynnistyi ankeasti Kanariansaarten EM-rallissa.
Hayden Paddon
Hayden Paddon oli nopein Kanariansaarten EM-rallin yleisöpätkällä. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Las Palmasista kotoisin oleva Monzon, 58, on paikallinen autourheilulegenda. Hän on voittanut ralliurallaan useamman Kanariansaarten mestaruuden ja löytyypä häneltä myös kaksi Espanjan rallimestaruutta.

Monzon lähti tavoittelemaan onnistunutta kilpailua EM-sarjaan kuuluvassa Kanariansaarten rallissa, mutta homma meni pahemman kerran pieleen heti kisan avanneella yleisöerikoiskokeella torstai-iltana.

Yleisöpätkällä kuljettajat kävivät pyörittämässä autojaan myös koripalloareenan sisällä. Monzon sortui pieneen virheeseen areenalla tuhansien katsojien edessä, ja Citroen C3 Rally2 -auton takapyörä kolahti katsomorakenteita suojanneeseen betoniesteeseen. Vauhtia ei ollut paljon, mutta Citroenin takapyörän ripustukset pettivät.

Monzon pystyi nilkuttamaan pätkän maaliin, mutta konkaria ei juurikaan hymyilyttänyt.

– Tämä on iso ongelma, sillä pyörä osui seinään. En tiedä, mitä autolle tapahtui, mutta tämä vaikuttaa todella pahalle ongelmalle, Monzon totesi.

Katso alapuolelta video Monzonin tilanteesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Monzonille merkittiin erikoiskokeesta lopulta keskeytys eli hänelle tuli erikoiskokeelta kymmenen minuutin aikarangaistus.

Avauspätkän ykkönen oli Uuden-Seelannin ralliässä Hayden Paddon, joka löi italialaisen Andrea Mabellinin 1,2 sekunnilla. Puolalainen Mikolaj Marczyk sijoittui kolmanneksi ja tshekkikuski Erik Cais neljänneksi.

Kanariansaarten EM-ralli pyörähtää kunnolla käyntiin perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Lue myös nämä