Quantcast

Toyota-pomo nostaa esiin tärkeän seikan Rovanperän menestyksessä – ”Hänellä on kyky siihen”

Toyotan rallitallin tekninen johtaja Tom Fowler on avannut oman näkemyksensä Kalle Rovanperän menestyksen saloista.
Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori suomalaiskuski on viihtynyt auton ratissa 8-vuotiaasta saakka ja osoittanut taitonsa lukuisia kertoja. Tällä kaudella kilpailemisesta on tullut entistä kokonaisvaltaisempaa. Rovanperä on voittanut kauden seitsemästä MM-rallista peräti viisi kypsien ja ehjien suoritusten jälkeen.

– Laji on muuttunut paljon vuosien saatossa. Ne ajat, jolloin kaksi ihmistä lähti ajamaan kartan kanssa, ovat menneet. Sen voi nähdä Kallen lähestymistavasta. Hän ajaa kuin olisi ajanut vuosia simulaattorilla, Fowler kuvailee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– En ole varma, ajaako hän autoa paremmin kuin ennen. Hän vain ajaa ja kisaa eri tavalla.

Fowler kokee, että Rovanperän kyky keskittyä moneen eri asiaan yhtä aikaa helpottaa rallipikataipaleilla. Brittipäällikkö ottaa esimerkiksi nuoren suomalaisen julkaisemat ajovideot sosiaalisen median palveluissa.

– Sen voi nähdä, kun hän ajaa simulaattorilla. Silloin hän tekee montaa eri asiaa yhtä aikaa, puhuu ihmisille, kirjoittaa viestejä ja kaikkea muuta. Hänellä on kyky siihen. Samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että nämä uuden sukupolven autot tulivat hänen kannaltaan hyvään aikaa.

Uudet Rally1-hybridiautot vaativat kuskilta enemmän kuin vanhat WRC-autot. Teknisiä ominaisuuksia on supistettu, joten hanskalla pitää niin sanotusti paikata enemmän. Toisaalta tämän kuvittelisi suosivan kokeneita kuskeja, mutta Rovanperä on sisäistänyt uusien kilpa-autojen salat muita nopeammin.

– Jos miettii, mitä vanhan koulukunnan ominaisuuksia Kallella on, niin se on ehdottomasti fakta, kuinka nopeasti hänellä klikkasi uuden auton kanssa. Kun katsoo lajin historiaa, niin siellä on paljon kuskeja, jotka pystyivät samaan. Kalle on nyt siinä tilanteessa Yariksen kanssa, Fowler summaa.

Rallin MM-sarja jatkuu elokuun alussa Rovanperän kotirallilla Keski-Suomen sorateillä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat