Quantcast

Ott Tänak ampui alas rajut huhut

Ott Tänakin ja Hyundain ympärillä on pyörinyt hurjia huhuja tämän kesän aikana.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain vaisu kausi sai jatkoa viime viikonloppuna Viron MM-rallissa. Tänak oli ennakkoon yksi kisan suurimmista suosikeista, mutta virolaisen vauhti ei riittänyt kotikisassa kolmatta sijaa parempaan.

Toyota otti jälleen niskalenkin Hyundaista, kun Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans toivat tiimilleen kaksoisvoiton.

– Teimme parhaamme niillä välineillä, jotka meillä oli käytössä. Silti kaksi kuskia pääsi meiltä karkuun, mutta saimme lopulta jotain pisteitä, Tänak toteaa.

Hyundai aloitti valmistautumisensa uuteen hybridiaikakauteen selvästi muiden tiimien jälkeen. Se on näkynyt tuloksissa.

– Meidän pitää päästä takaisin huipputasolle ja koko talli tekee töitä sen eteen. Auto syntyi ilman varsinaista kehitystyötä, joten meillä on iso työ tehtävänä, Tänak myöntää Rallit.fille.

Hyundai on operoinut ilman varsinaista tallipäällikköä viime vuoden lopulta saakka. Ranskalainen Julien Moncet on hoitanut väliaikaisesti roolia tänä vuonna, mutta tiimin kuskit ovat kertoneet useaan otteeseen, että tallille pitäisi saada selkeä johtaja.

– Me kaikki tiedämme, ettei tämä ole ollut helppo vuosi meille, mutta töitä tehdään, jotta tilanteeseen saadaan ratkaisu ensi vuotta varten. On tärkeää saada asiat kuntoon tämän vuoden aikana, jotta voimme olla kilpailukykyisiä ensi vuonna, Tänak painottaa.

Hurjimmissa huhuissa on spekuloitu, että Hyundai saattaisi jopa vetäytyä rallin MM-sarjasta heikkojen tulostensa vuoksi. Toyota on jo karannut valmistajien MM-pistetaulukossa, ja Rovanperä on tehnyt saman tempun kuljettajien sarjassa.

Tänak tyrmää puheet Hyundain lähdöstä.

– Hyundai jatkaa ehdottomasti, saamme hyvää tukea Koreasta. Toki kaikki haluavat menestystä, mutta yleisiin rakenteisiin pitää tehdä suoraviivaisia muutoksia. Teemme töitä näiden asioiden parissa, mutta tämä vuosi vaikuttaa vaikealta. Pidemmällä aikavälillä on tärkeää lajinkin kannalta, että nousemme takaisin, Tänak sanoo.

Virolainen torppaa huhut myös siitä, että hän olisi lähtökuopissa tallista.

– Minulla on sopimus Hyundain kanssa, joten tilanne on melko selvä.

Hyundai teki jo viime kesänä monivuotiset jatkosopimukset tähtikuljettajiensa Tänakin ja Thierry Neuvillen kanssa. Talli ei julkistanut tuolloin sopimusten tarkkaa pituutta, mutta tiettävästi Tänakin sopimus on 2+1-vuotinen eli se kattaisi myös kauden 2023.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat