Ott Tänak saapui tyylillä Suomen maankamaralle – tallikaverikin tiiraili huuli pyöreänä

Hyundain rallitiimi testaa parhaillaan tallin kilpuria Keski-Suomessa parin viikon kuluttua ajettavaa Suomen MM-rallia varten.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallin testirupeaman aloitti Thierry Neuville, joka oli ajovastuussa tiistaina ja keskiviikkoaamuna. Keskiviikkona lounaspaussin jälkeen oli vahdinvaihdon aika, kun Ott Tänak hyppäsi Hyundai i20 N Rally1 -hybridiauton puikkoihin.

Virolaiskuljettaja Tänak saapui tyylillä Hyundain testialueelle lähelle Jämsää. Pian puolenpäivän jälkeen yläilmoista alkoi kuulua säksätystä, joka kantautui keskisuomalaista maatilaa lähestyvästä helikopterista.

Taukoa viettänyt Neuvillekin tepasteli maatalon isännän ja lääkintähenkilöstön tavoin paikalle tiirailemaan Tänakin saapumista. Lopulta virolaistähti ja kartturi Martin Järveoja pomppasivat ulos kopterista ja kävelivät pihapiirissä olleelle huoltoalueelle paiskaamaan kättä tiimiporukan kanssa.

Kopterikyyti Virosta suoraan testipaikalle Jämsään ei varmasti ole kaikista halvin vaihtoehto, mutta ehdottomasti kätevin. Näin virolainen voi startata testikeikalle vaikka suoraan kotioveltaan ja saapua Jämsään parin tunnin kuluttua.

Voit katsoa jutun alta videon Tänakin saapumisesta ja Hyundain testistä.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Tänak turvautui helikopteriin tulleessaan Suomeen testeihin. Tänak ja kopteri olivat tuttu yhdistelmä, kun hän edusti Jyväskylässä päämajaansa pitävää Toyotan tehdastiimiä vuosina 2018-19.

Neuville joutui tyytymään hieman vaatimattomampaan menopeliin, kun hän poistui Hyundain testialueelta pian Tänakin tulon jälkeen. Neuville kipusi vuokra-Toyotaan, jonka ratin taakse istui kartanlukija Martijn Wydaeghe.

Parivaljakko suuntasi kohti Jämsän keskustaa, mistä matka jatkui ilmeisesti kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alta video Tänakin saapumisesta helikopterilla ja Hyundain testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat