Quantcast

Virossa ajetaan MM-sarjan promootioralli – WRC-tiimeille kutsu kisaan

Toyotan Ott Tänak ja Martin Järveoja
Toyotan Ott Tänak ja Martin Järveoja voittivat Rally Estonian viime kesänä ennen Hyundain Hayden Paddonia ja Seb Marshallia sekä Citroenin Craig Breenia ja Scott Martinia. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa ajettava Estonia-ralli toimii rallin MM-sarjan promootiokilpailuna ensi heinäkuussa.

Viron pääministeri Jüri Ratas antoi perjantaina muodollisen tukensa WRC-promoottorin suunnitelmille. Kulttuuriministeri Indrek Saar puolestaan allekirjoitti Tallinnassa sopimuksen WRC-promoottorin, Rally Estonian ja Viron autourheiluliiton kanssa virallisesta WRC-promootiokilpailusta. Viron valtio oli jo aiemmin lupautunut panostamaan kilpailuun miltei miljoona euroa.

Kolme päivää kestävä Estonia-ralli ajetaan 12.-14. heinäkuuta Etelä-Virossa Otepään kaupungin ympäristössä. Kilpailussa WRC-tiimeillä on hyvä tilaisuus valmistautua kolme viikkoa myöhemmin järjestettävään Suomen MM-ralliin.

Viime vuonna kilpailuun osallistuivat Viron ykköstähti Ott Tänak Toyotan WRC-autolla, Hayden Paddon Hyundailla ja Craig Breen Citroenilla. Kaikki WRC-tiimit – Toyota, Hyundai, Citroen ja M-Sport Ford – saavat kutsun tulevan kesän kilpailuun.

– Fanit ja media seuraavat innokkaasti rallin MM-sarjaa Virossa, ja arvostamme tätä mahdollisuutta olla esillä paikallisessa kilpailussa. Rally Estonia ei ole MM-sarjan osakilpailu, mutta fanien saama maistiainen WRC:stä kotimaaperällä tuottaa varmasti innostuneisuutta, WRC-promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla sanoo.

Rallin johtaja ja entinen MM-sarjan kuljettaja Urmo Aava aikoo tuoda kilpailuun kuljettajia MM-sarjan eri luokista.

– Koko tiimillemme on suuri kunnia allekirjoittaa tämä sopimus ja aloittaa töiden tekeminen täydellistä WRC-promootiokilpailua varten. Tiimimme on uhrannut kahdeksan vuotta elämästään tämän eteen, Aava kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat