Virossa ajetaan MM-sarjan promootioralli – WRC-tiimeille kutsu kisaan

Toyotan Ott Tänak ja Martin Järveoja voittivat Rally Estonian viime kesänä ennen Hyundain Hayden Paddonia ja Seb Marshallia sekä Citroenin Craig Breenia ja Scott Martinia. Kuva: Hyundai Motorsport

Virossa ajettava Estonia-ralli toimii rallin MM-sarjan promootiokilpailuna ensi heinäkuussa.

Viron pääministeri Jüri Ratas antoi perjantaina muodollisen tukensa WRC-promoottorin suunnitelmille. Kulttuuriministeri Indrek Saar puolestaan allekirjoitti Tallinnassa sopimuksen WRC-promoottorin, Rally Estonian ja Viron autourheiluliiton kanssa virallisesta WRC-promootiokilpailusta. Viron valtio oli jo aiemmin lupautunut panostamaan kilpailuun miltei miljoona euroa.

Kolme päivää kestävä Estonia-ralli ajetaan 12.-14. heinäkuuta Etelä-Virossa Otepään kaupungin ympäristössä. Kilpailussa WRC-tiimeillä on hyvä tilaisuus valmistautua kolme viikkoa myöhemmin järjestettävään Suomen MM-ralliin.

Viime vuonna kilpailuun osallistuivat Viron ykköstähti Ott Tänak Toyotan WRC-autolla, Hayden Paddon Hyundailla ja Craig Breen Citroenilla. Kaikki WRC-tiimit – Toyota, Hyundai, Citroen ja M-Sport Ford – saavat kutsun tulevan kesän kilpailuun.

– Fanit ja media seuraavat innokkaasti rallin MM-sarjaa Virossa, ja arvostamme tätä mahdollisuutta olla esillä paikallisessa kilpailussa. Rally Estonia ei ole MM-sarjan osakilpailu, mutta fanien saama maistiainen WRC:stä kotimaaperällä tuottaa varmasti innostuneisuutta, WRC-promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla sanoo.

Rallin johtaja ja entinen MM-sarjan kuljettaja Urmo Aava aikoo tuoda kilpailuun kuljettajia MM-sarjan eri luokista.

– Koko tiimillemme on suuri kunnia allekirjoittaa tämä sopimus ja aloittaa töiden tekeminen täydellistä WRC-promootiokilpailua varten. Tiimimme on uhrannut kahdeksan vuotta elämästään tämän eteen, Aava kertoo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja