Suomalaiskuskilla äärimmäisen tuskainen MM-ralli – ”Olo oli poikkeuksellisen huono”

Hyundain Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen Kroatian MM-ralli ei vastannut kaksikon rallille asettamia ennakko-odotuksia.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokan kahdeksas sija ei ollut sitä, mitä suomalaiskaksikko Kroatiasta lähti hakemaan. Homma lähti menemään pieleen maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Lindholm sairastui vatsatautiin.

Suomalaiskuski joutui aloittamaan kisan keskenkuntoisena, eikä päässyt missään vaiheessa viikonloppua terävimpään vireeseen.

– En ollut oikein missään vaiheessa kunnossa ja vieläkin tuntuu, että ei ole parasta fiilistä. Positiivinen juttu oli, että päivitykset, joita tähän kisaan saatiin, tuntuivat toimivan hyvin. Ajoittain myös vauhti oli parempaa kuin edellisellä kerralla, Lindholm summasi kisan jälkeen.

– Kaikki kokemukset ovat arvokkaita, eikö niin? Näin vaikeaa ralliviikonloppua ei ole ollut hetkeen, eikä toivottavasti ihan pian tulekaan.

Lindholm tunnusti olleensa erittäin kipeä ennen kisan alkua. Hampaankoloon siis jäi, sillä hyvä ja tärkeä ralli meni nyt puolitehoisena ajaessa.

– Tämä olisi varmasti ollut hieno kisa, mutta kyllä meidän mahdollisuutemme pärjätä menivät jo tiistain ja keskiviikon aikana. Olin todella kipeä, eikä ruoka pysynyt sisällä. Olin väsynyt ja veto poissa, joten en pystynyt nuotituksessa keskittymään siten kuin hyvän nuotin tekeminen olisi edellyttänyt. Nuotittaminen oli vaikeata, Lindholm tunnustaa.

Lindholm kertoo, että ralliauton ajaminen ei koskaan aikaisemmin ole ollut yhtä vaikeata kuin Kroatiassa.

– Vaikka olisi nuhakuumetta, niin ajaminen tulee selkärangasta. Nyt olo oli poikkeuksellisen huono. Olo on vieläkin hutera. Kun aamulla nousin sängystäni, niin oloni oli ihan puhditon. Rallin avauspäivänä harmittavat rengasrikot sotkivat kisamme lopullisesti. En osaa sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Huonoa tuuria. 

Lindholm on ajanut kauden aikana kaksi MM-osakilpailua ja kauden kolmannen MM-rallin ajankohta ajoittuu touko-kesäkuun vaihteeseen. 

– Sardinian MM-rallia suunnittelemme seuraavaksi, Lindholm paljastaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat