Viro hamuaa mukaan rallin MM-kalenteriin – WRC-promoottori vähättelee asiaa

Ott Tänak
Ott Tänak voi siivittää Viron jopa MM-kisajärjestäjäksi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa haaveillaan rallin MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä. Taustalla on viime kesän menestyksekäs Rally Estonia -koitos, jossa WRC-kuskeista mukana olivat Ott Tänak, Hayden Paddon sekä Craig Breen.

Valtio on valmis lyömään ison nipun rahaa pöytään, jotta jo tulevana kesänä Rally Estonia voisi toimia MM-sarjan kandidaattikilpailuna. Saksalaislehti Rallye Magazinen mukaan tämä on kuitenkin vielä haihattelua, eikä kandidaattikisaa tulla järjestämään tänä vuonna.

Viron hallitus on ollut valmis panostamaan liki miljoona euroa, jotta Rally Estonia otetaan mukaan kandidaattikisojen joukkoon. WRC-promoottori kuitenkin korostaa, että keskustelut ovat vasta hyvin varhaisessa vaiheessa. Vielä ensi kesänä ei promoottorin mukaan voida puhua vielä kandidaattikisasta.

Ensi vuonna Kenian ja Japanin odotetaan nousevan mukaan MM-kalenteriin, mikä tuo monelle Euroopan kisajärjestäjälle harmaita hiuksia. Itä-Euroopassa MM-rallia hinkuavat Kroatia sekä takaisin kalenteriin haluava Puola. Taistelu paikasta auringossa tulee siis jatkumaan kiivaana.

Viron kulttuuriministeri Indrek Saare on joukkoineen myöntänyt 980 000 euron tuen Rally Estonialle kandidaattirallia varten.

– Olen erittäin tyytyväinen, että se kova työ, mitä on vaadittu Rally Estonian järjestämiseen jo monen vuoden ajan, on tuonut huomiota myös MM-sarjan järjestäjien keskuudessa. Se tuo Viron rallimaailman tietoisuuteen, nostaa mainettamme ja tuo tuhansia turisteja alueelle. Se antaa isoa taloudellista hyötyä, pääministeri Jüri Ratas sanoi lehdistötilaisuudessa virolaisen Delfi-lehden mukaan.

Rally Estonia ajetaan 12. – 14. heinäkuuta hiihdosta myös tutun Otepään kaupungin ympäristössä.

Lue myös nämä