Kalle Rovanperän ohjelmaan ylimääräinen ralli Suomessa?

Pirkanmaalla järjestetään jälleen heinäkuun lopulla HYAcenter-ralli, joka toimii hyvänä valmistautumisena viikkoa myöhemmin ajettavaa Suomen MM-rallia varten.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna HYAcenter-ralli houkutteli Tampereen ympäristöön kovia nimiä rallin MM-sarjasta. Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ajoivat kilpailun läpi testikilpailuna. Mukana oli myös M-Sport Fordia tuolloin edustanut Pierre-Louis Loubet.

PR-Racingin järjestämä ralli ajetaan 26.-27. heinäkuuta. Tällä kertaa kilpailukeskuksena toimii Lempäälän Ideapark.

Kisajärjestäjät odottavat, että ”WRC-testiralliin” saadaan jälleen mukaan huippukuljettajia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

– Ajankohdaksi valikoitui viikonloppu, joka sijoittuu Latvian ja Suomen MM-rallien väliin, joten saamme erittäin todennäköisesti mukaan huippukuskeja ja kansainvälistä väriä, PR-Racingin tiedottaja Jarno Saari kertoo.

– Ralliemme reitit ovat saaneet aina kiitosta, eikä tulevan kesänkään rallin erikoiskokeisiin tarvitse pettyä. Noin 90 EK-kilometrin reitti kulkee Tampereen ympäristössä. Mukana on paljon osuuksia, joita on aikoinaan käytetty Suomen MM-rallissa.

Viime vuonna sorakisa ajettiin kovassa vesisateessa. Rovanperä voitti rallin 11,6 sekunnin marginaalilla Evansiin.

– Oli jopa liian märkää testaamiseen. Suurin osa pätkistä oli todella mutaisia varsinkin toisella lenkillä. Siellä oli enemmän selviytymistä, että pääsi ilman ongelmia läpi. Mutta silti tästä jäi hyvä fiilis, kun pääsi ajamaan nuotista kilometrejä ennen kisaa, Rovanperä kertoi kisan jälkeen Rallit.fille.

Ensi kesän rallin lähtö- ja maaliseremoniat järjestetään Ideaparkissa, missä sijaitsee myös rallin huoltoalue.

– Suomalaiset ovat rallikansaa. Hienoa, että me yhdessä PR-Racingin kanssa voimme tuoda sen lähelle suurta yleisöä. Nyt ei järjestetä vain rallia keskellä ei mitään, vaan kuka vain voi tulla tutustumaan rallin maailmaan helposti, Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja Visa Vainiola sanoo.

Kilpailu voisi sopia tänäkin vuonna Rovanperän ohjelmaan. Suomalaistähti osallistunee kesällä sekä Latvian että Suomen MM-ralleihin, joiden välissä hän voisi käydä ajamassa testikisan ennen kotikilpailuaan.

Lue myös nämä