Rallikonkari hakee arvokasta tuntumaa ja palaa Hyundain Rally1-auton rattiin

Rallikonkari Dani Sordo pääsee hakemaan arvokasta tuntumaa Portugalin sorateistä.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo osallistuu ensi viikonloppuna Portugalissa ajettavaan Rali Terras d’Aboboreiraan, joka kuuluu Portugalin kansalliseen sarjaan.

Sordo ajaa kilpailun Hyundain Rally1-autolla ja pääsee samalla tekemään hyvän valmistautumisen pari viikkoa myöhemmin ajettavaa Portugalin rallia varten. Kokemus sorakilpailusta tulee Sordolle tarpeeseen, sillä konkari ei ole ajanut soralla sitten viime syyskuun Kreikan MM-rallin.

Hyundai on hyödyntänyt tällä kaudella kansallisten sarjojen kisoja testimielessä ennen MM-ralleja. Sordon ja Esapekka Lapin kanssa Hyundain kolmosautossa vastuuta jakava Andreas Mikkelsen osallistui aiemmin huhtikuussa Italian rallisarjan kisaan, jossa hän pääsi virittäytymään Kroatian MM-asvalttiralliin.

Ensi viikonlopun Portugalin rallisarjan kilpailussa on mukana muitakin nimimiehiä. Rally2-luokassa kilpailevat nimittäin muun muassa Nikolai Grjazin, Yohan Rossel, Pierre-Louis Loubet, Jan Solans ja Kris Meeke.

Rallissa ajetaan yhteensä seitsemän erikoiskoetta ja kilpailulle tulee mittaa reilut sata kilometriä. Reitti kulkee osin samoissa paikoissa kuin Portugalin MM-ralli toukokuussa. Sordo ei tosin saa ajaa Amaranten erikoiskokeella, jolla on samoja osuuksia kuin MM-rallin pätkällä.

Sordo ajaa kolmatta Hyundaita toukokuun Portugalin MM-rallissa. Tallin muut kuljettajat ovat koko kauden MM-sarjassa ajavat Thierry Neuville ja Ott Tänak.

Sordo ajaa Portugalissa kauden ensimmäisen MM-rallinsa. Hän on edellisen kerran ajanut MM-sarjassa viime kauden viimeisessä osakilpailussa Japanissa.

Lue myös nämä