Kalle Rovanperän testi herätti hämmästystä

Kalle Rovanperä palasi tiistaina konttorilleen eli Toyota GR Yaris Rally1 -autoon.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin tiistaina video Rovanperästä testaamassa autoa Sardiniassa. Tämä nosti esiin isoja kysymyksiä.

Katso alta video Rovanperän testistä. Artikkeli jatkuu videon alla.

Rovanperä osallistuu varmuudella kauden seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Portugalissa parin viikon kuluttua. Sardinian MM-ralli on puolestaan ohjelmassa touko-kesäkuun taitteessa.

Rovanperä on kertonut useampaan otteeseen, ettei hän juurikaan pidä Sardinian sorakilpailusta. Näin ollen on yleisesti ajateltu, että osa-aikaisesti tällä kaudella rallin MM-sarjassa ajava Rovanperä jättäisi Sardinian osakilpailun väliin.

Sardinian ralli osuu muutenkin huonosti Rovanperän kalenteriin, sillä hänen on tarkoitus osallistua edeltävänä viikonloppuna Japanissa Fujin 24 tunnin ratakilpailuun. Mikäli Rovanperän ohjelmassa olisi myös Sardinian ralli, suomalaistähden pitäisi lentää Japanista suoraan Välimeren saarelle nuotitukseen.

Todennäköinen selitys Rovanperän testille Sardiniassa on se, että Toyota saattaa poikkeuksellisesti suorittaa saarella myös Portugalin rallin ennakkotestin. Rallin MM-sarjan tiimeillä on vain rajallinen määrä testipäiviä käytössään, minkä vuoksi ne turvautuvat välillä luoviin ratkaisuihin.

Esimerkiksi viime vuonna Toyota testasi Sardiniassa samaan aikaan sekä Portugalin että Sardinian sorakisoja varten, vaikka rallit eivät ole luonteeltaan täysin samanlaisia.

– Keskityimme tekemään autosta mahdollisimman hyvän. Ei tämä helppoa ole, sillä meillä on vain yksi testipäivä täällä Sardiniassa sekä Portugalin että myöhempää Sardinian rallia varten. Sora täällä ei tietenkään ole samanlaista kuin Portugalissa, mikä tekee hommasta haastavan, Rovanperä kertoi vuosi sitten.

Pienestä haasteesta huolimatta Rovanperä onnistui voittamaan Portugalin MM-rallin viime vuonna.

Hyundai sen sijaan testaa parhaillaan Rally1-kalustoaan Portugalissa. Ott Tänak aloitti Hyundain testirupeaman tiistaina.

Katso alta video Ott Tänakin testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat