Teemu Suninen avaa viimein kautensa – pääsee heti kovaan testiin

Teemu Suninen avaa kautensa kahden viikon kuluttua ajettavassa Portugalin MM-rallissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunisen nimi löytyy Portugalin MM-ralliin ilmoittautuneiden listalta. Suninen starttaa sorakisaan Hyundai i20 N Rally2 -autolla, jolla hän osallistuu WRC2-luokan kilpailuun.

Sunisen lisäksi myös ranskalainen Pierre-Louis Loubet on ensimmäistä kertaa tällä kaudella lähtöviivalla Portugalissa. Viime vuonna MM-sarjan pääluokassa ajanut Loubet kisaa niin ikään WRC2-luokassa Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurilla.

Suninen kilpaili edellisen kerran viime lokakuussa Keski-Euroopan MM-rallissa Hyundain Rally1-luokituksen kalustolla. Hänen edellisestä kilpailustaan Rally2-autolla on ehtinyt kulua lähes vuosi, sillä viimeksi hän kilpaili WRC2-luokassa viime kesän Sardinian MM-rallissa.

Loubet puolestaan ajoi viime kauden Ford Puma Rally1 -autolla. Tämän vuoden alkupuolella hän kävi ajamassa ensimmäisen kisansa Skodan Rally2-autolla Qatarin kansainvälisessä rallissa, jonka hän myös voitti. Ennen Portugalin MM-rallia ranskalainen osallistuu testimielessä Portugalin rallisarjan osakilpailuun tulevana viikonloppuna.

Suninen ja Loubet pääsevät heti kovaan testiin, sillä Portugalissa WRC2-luokan taso on äärettömän korkea. Luokan huippukuljettajista mukana ovat muun muassa Oliver Solberg, Yohan Rossel, Gus Greensmith, Pepe Lopez ja Sami Pajari.

Myös Kroatian MM-rallissa luokkavoiton ottanut Nikolai Grjazin starttaa kilpailuun, mutta hän ei aja tällä kertaa WRC2-luokan pisteistä.

Portugalissa WRC2-luokan huippunimiä lähtevät haastamaan myös konkarikuljettajat Kris Meeke ja Armindo Araujo, jotka kilpailevat säännöllisesti Portugalin rallisarjassa.

Portugalin MM-rallin pääluokassa nähdään kaikkiaan yhdeksän Rally1-autokuntaa. Kokenut espanjalaiskuljettaja Dani Sordo avaa kisassa MM-kautensa Hyundai i20 N Rally1 -autolla.

Sunisen ja Pajarin lisäksi kilpailuun lähtee kolme muuta suomalaista. Kalle Rovanperä kilpailee Toyotalla pääluokassa, kun taas Roope Korhonen ja Lauri Joona lähtevät jahtaamaan pisteitä kakkoluokan puolella.

Portugalin MM-ralli ajetaan 9.-12. toukokuuta.

Lue myös nämä