WRC-tiimeillä pitää kiirettä – rallin MM-sarjan kärkikuski viihdytti runsaslukuista yleisöä

Rallin MM-sarjan pääluokan tallit urakoivat parhaillaan testien parissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kroatiassa, mutta WRC-tallien kiireet ovat jatkuneet tällä viikolla. Seuraava ralli ajetaan nimittäin jo kahden viikon kuluttua Portugalissa.

Tallit ovat testanneet tällä viikolla ahkerasti kalustoaan sorakilpailua varten. Hyundai ja M-Sport suorittavat omat testinsä Portugalissa, kun taas Toyota-kuljettajat ajavat Sardiniassa samanaikaisesti ennakkovalmistautumisensa sekä Portugalin että Sardinian osakilpailuihin.

MM-sarjaa johtava Thierry Neuville oli keskiviikkona ajovuorossa Hyundain testeissä. Neuvillen testi ei ollut pysynyt salassa paikallisilta rallifaneilta, sillä belgialainen pääsi vetäämään i20 N Rally1 -autolla lukuisten kiinnostuneiden edessä.

Katso alta video Neuvillen testistä.

Samaan aikaan M-Sportin Gregoire Munster oli testivuorossa Ford Puma Rally1 -autolla samalla seudulla. Luxemburgilaisen testi ei ollut kuitenkaan houkutellut yhtä paljon faneja soratien varteen kuin Neuvillen valmistautuminen.

Katso alta video Munsterin testistä.

Sardinian saarella Elfyn Evans pääsi keskiviikkona Toyota GR Yaris Rally1 -auton puikkoihin. Toyota on turvautunut samanlaiseen ratkaisuun kuin vuosi sitten eli kuljettajat hakevat saman päivän aikana säätöjä kahta eri rallia varten. Näin talli säästää testipäiviä, joita on käytössä todella rajallinen määrä kauden aikana.

Katso alta video Evansin testistä.

Tiimien testit jatkuvat vielä tämän viikon aikana. Portugalin osakilpailussa MM-kautensa aloittava Dani Sordo saa tehdä kisaan poikkeuksellisen hyvän valmistautumisen, sillä hän ajaa Portugalin rallisarjan osakilpailun testimielessä tulevana viikonloppuna.

Portugalin MM-ralli on ohjelmassa 9.-12. toukokuuta.

Lue myös nämä