Quantcast

Esapekka Lappi asetti tavoitteen Meksikon MM-ralliin – ”Pitää ottaa kaikki irti edusta”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi lähtee hakemaan uutta onnistumista ensi viikolla ajettavassa Meksikon MM-rallissa.

Lappi oli iskussa edellisessä osakilpailussa Ruotsissa, missä hän ajoi Citroenilla komeasti kakkoseksi. Meksikossa on luvassa täysin toisenlaiset olosuhteet, sillä WRC-kuljettajat kamppailevat paremmuudesta paahtavan helteisissä olosuhteissa korkeassa ilmanalassa.

Lappi valmistautui Meksikon ralliin ajamalla kaksipäiväiset testit Etelä-Espanjassa.

– Testeissä sain entistä paremman tuntuman C3 WRC -autoon ja jatkoimme siitä, mihin jäimme Ruotsissa. Olen entistä paremmin sinut auton kanssa. Mutta pitää muistaa, että minulla on erittäin rajallisesti kokemusta Meksikon rallista, Lappi tähdentää.

Lappi on kilpaillut vain yhden kerran Meksikossa. Viime vuonna pieksämäkeläinen joutui kertaalleen keskeyttämään kisan ja sijoittui lopulta 11:nneksi Toyotalla.

– Viiden parhaan joukkoon sijoittuminen olisi hyvä tulos minulle. Saamme hyötyä lähtöpaikastamme ensimmäisiin autoihin verrattuna, joten meidän pitää ottaa kaikki irti edusta, MM-sarjassa viidentenä oleva Lappi sanoo.

Perjantain erikoiskokeilla ajetaan MM-sarjan pistejärjestyksessä. Ensimmäisenä teitä auraa Toyotan Ott Tänak ennen Hyundain Thierry Neuvillea, Citroenin Sebastien Ogieria, Toyotan Kris Meekeä ja Lappia.

– Näillä teillä ajamisen pitää olla puhdasta ja tehokasta, kun otetaan huomioon se, että moottorin tehot putoavat korkean ilmanalan vuoksi, Lappi tietää.

Meksikon MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina testierikoiskokeella ja lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat