Toyotan isolta pomolta tärkeä muistutus Jari-Matti Latvalalle

Toyota pääsi jälleen kerran juhlimaan Kroatian MM-rallin voittoa.
Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda
Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kroatian MM-ralli järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Siitä lähtien Toyota on korjannut kisasta ykköstilan joka vuosi.

Viime viikonloppuna oli Sebastien Ogierin juhlia voittoa Zagrebissa. Ogier nousi ykköseksi asvalttikisan päätöspäivänä, kun hänen tallikaverinsa Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville sortuivat ajovirheisiin.

Japanilaisen autonvalmistajan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda oli mielissään tiimin menestyksestä.

– Toyota Gazoo Racing on saavuttanut neljä perättäistä voittoa Kroatiassa. Mutta se ei tarkoita, että erityisesti Kroatian pätkät olisivat vahvuusalueitamme.

– Tiimi valmistautuu aina huolellisesti Kroatian vaihteleviin sääolosuhteisiin tähän aikaan vuodesta. Kuljettajat vastasivat aggressiivisilla ajosuorituksillaan voittaakseen kilpailun, Toyoda kertoi.

Rallin MM-kausi jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Portugalissa, missä Toyotan Kalle Rovanperä on ollut ykkönen kahtena edellisenä vuotena. Toyota lähtee tänä vuonna kilpailuun koko arsenaalillaan, sillä kaikki tiimin neljä kuljettajaa ovat lähtöviivalla. Rovanperän lisäksi menestystä lähtevät hakemaan Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta.

Toyotan iso pomo lähetti tärkeän muistutuksen tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalle ja koko tiimille.

– Vaikka voitimme viime vuonna, kaksi muuta autoamme ei päässyt maaliin. Se oli turhauttava kilpailu meille, Toyoda totesi.

– Toivon, että valmistelut sujuvat hyvin, jotta kaikki automme selviytyvät turvallisesti rallin loppuun. Olen varma, että Jari-Matti ja tiimin jäsenet jatkavat loistavaa työtään ollakseen valmiita siihen.

Vuosi sitten Evans ajoi kilpailussa ulos ja joutui keskeyttämään. Myös Katsuta keskeytti kisan kertaalleen ja sijoittui yleiskilpailussa vasta 33:nneksi.

Portugalin MM-ralli on ohjelmassa 9.-12. toukokuuta Porton ympäristössä.

Lue myös nämä