Toyota-tähti pääsi irti uudessa MM-rallimaassa – video paljastaa merkittävän seikan Kalle Rovanperälle

Elfyn Evans aloitti Toyotan valmistautumisen Keski-Euroopan MM-ralliin.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keski-Euroopan uutuuskisassa ajetaan erikoiskokeita kolmessa eri maassa: Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä on ennakoinut, että etenkin Tshekissä sijaitsevat pikataipaleet voivat olla todella haastavia. Tshekissä ei ole aiemmin ajettu MM-sarjan erikoiskokeita.

Lue lisää: Kalle Rovanperällä edessä ottelupallo – suomalaistähdeltä arvio: ”Ovat varmaan hurjia”

Toyotan WRC-talli onkin päättänyt suorittaa asvalttikilpailuun valmistavat testinsä juuri Tshekissä. Walesilaiskuljettaja Evans käynnisti tiistaina tallin testijakson.

Toyota julkaisi keskiviikkona videomateriaalia Evansin testistä. Kuten videosta näkyy, mutkien leikkauksista voi nousta rutkasti likaa, mikä tekee tiestä liukkaan.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa videon täältä.

Jos ja kun itse rallissa on vastaavanlaiset olosuhteet, tietää se hyvää Rovanperälle. Suomalaistähti ajaa ensimmäisenä erikoiskokeet läpi perjantaina, joten erikoiskokeiden ensimmäisellä ajokerralla kukaan ei ole likaamassa asvalttibaanoja hänen edellään.

Rovanperä ja Evans taistelevat keskenään tämän kauden mestaruudesta. Walesilainen on 31 pisteen päässä tallitoveristaan ennen kahta viimeistä osakilpailua. Evansin pitää saada Keski-Euroopan kisasta vähintään kaksi pistettä Rovanperää enemmän, jotta ratkaisu siirtyy kauden päätöskisaan Japaniin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyotan testit jatkuivat keskiviikkona, jolloin ajovuorossa oli kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier. Rovanperä suorittaa oman testinsä Ogierin jälkeen.

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan 26.-29 lokakuuta.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä