Suomalaiskuskin valmistautuminen MM-ralliin meni täysin vihkoon

Roope Korhonen ajaa tämän kauden toisen MM-rallinsa tulevana viikonloppuna Portugalissa.
Roope Korhonen ja Anssi Viinikka
Roope Korhonen (oik.) ja kartanlukija Anssi Viinikka. Kuva: Rautio Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan uudella GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva Korhonen avasi MM-kautensa helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, jossa hän sijoittui neljänneksi WRC2-luokassa.

Portugalin ralli on Korhoselle tuttu viime vuodelta, jolloin hän ajoi sorakilpailussa WRC3-luokan voittoon. Vuosi sitten Korhosen ei kuitenkaan tarvinnut puristaa aivan täysillä, sillä hänen lisäkseen luokassa kilpaili vain toinen suomalaiskuljettaja Toni Herranen, joka kärsi keskeytyksen heti avauspäivänä.

Portugalin MM-rallin WRC2-kilpailussa on äärettömän kova taso. Mukana ovat muun muassa Oliver Solberg, Yohan Rossel, Gus Greensmith, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet, Teemu Suninen, Sami Pajari ja Kris Meeke.

– Siellä on kova kattaus vetomiehiä. Se tulee olemaan ”raffi” kisa, mutta tänä vuonna ei pysty kyttäilemään, kuten viime vuonna tehtiin Rally3-luokan autolla, Korhonen ennakoi.

– Siellä saattaa olla korkealla, jos välttää rengasrikot, mutta kyllä silti pitää antaa mennä, eikä miettiä sitä liikaa. Ruotsissa olimme podium-vauhdissa ja sitä pidetään nyt myös tavoitteena.

Rautio Motorsportia edustava Korhonen on kilpaillut tänä vuonna myös rallin SM-sarjassa, jonka pääluokkaa hän johtaa ennen kesäkauden alkua. Lisäksi suomalaistoivo kävi ajamassa huhtikuussa Italiassa Rally Regione Piemonten asvalttikisassa.

Portugalin rallia varten Korhonen suoritti viikonloppuna testin, joka meni kuitenkin täysin mönkään.

– Kovat sateet sattui testin ajaksi, ja tie meni ihan mutavelliksi. Kisaan on luvassa lämmintä aurinkoista keliä, niin tämä ei nyt vastannut yhtään kisan olosuhteita. Ajettiin vain joku 20 kilometriä. Penkit saatiin säädettyä, mutta eipä juuri muuta, Korhonen harmitteli.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 22 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 337 kilometriä.

Lue myös nämä