Rallin MM-sarjan kärkimiestä turhauttaa – ”Siitä tulee vaikeaa”

Rallin MM-sarjaa johtavalla Thierry Neuvillella on luvassa kova urakka tulevana viikonloppuna ajettavassa Portugalin MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjan kärkimiehellä on raskas taakka kannettavanaan soraralleissa, sillä johtajan pitää piirtää ensimmäisenä autona ajolinjat irtosoraan perjantain erikoiskokeilla. Käytännössä tämä tarkoittaa aikatappiota, mikäli keli pysyy kuivana.

Neuvillen epäonneksi Portugalin rallia edeltäville päiville on ennustettu helteistä säätä. Tämä tietää Hyundain belgialaistähdelle auraushommia.

Lisäksi Neuvillea turhauttaa se, että MM-sarjan osa-aikaiset kuljettajat Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä ja myös hänen tallitoverinsa Dani Sordo pääsevät ajamaan puhtaammalla soratiellä perjantaina.

– Siitä tulee vaikeaa. Me kaikki tiedämme säännöt ja millaisen lähtöpaikan ne tuovat kuljettajille, jotka ajavat muutaman kisan vuoden aikana. Heillä on valtava etu, Neuville totesi.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Neuville nappasi voiton ja maksimipisteet kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista. Sen jälkeen belgialainen on joutunut toimimaan tienavaajana, mutta silti hän on onnistunut nappaamaan hyvät pisteet jokaisesta kilpailusta.

Neuvillen lähin uhkaaja on Toyotan Elfyn Evans, joka kärsii niin ikään lähtöpaikastaan Portugalissa. Neuville ei aio seurata muiden kuin Evansin otteita viikonlopun aikana.

– Onneksi Elfyn sentään starttaa heti perääni. Todennäköisesti keskitymme pelkästään Elfyniin – se on meidän ainoa kisamme viikonloppuna, Neuville ennakoi.

– Meillä on hyvä kuuden pisteen johto, joten yritämme tietenkin puolustaa sitä.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä