Ott Tänakin testikisalle vahvistus – suomalaiskuski pääsee mittamaan vauhtiaan kovia nimiä vastaan

Itävallassa järjestettävä kansallinen ralli on houkutellut mukaan rallin MM-sarjasta tuttuja nimiä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Herbst-ralli järjestetään ensi viikolla Pohjois-Itävallassa lähellä Tshekin rajaa. Kilpailu toimii hyvänä testikisana uuteen Keski-Euroopan MM-ralliin, joka ajetaan viikkoa myöhemmin Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa.

Jo aiemmin huhuiltiin, että M-Sportin virolaistähti Ott Tänak olisi tulossa asvalttikilpailuun Ford Puma Rally1 -autolla. Nyt asialle on saatu vahvistus, sillä Tänakin nimi löytyy Herbst- eli Syysralliin ilmoittautuneiden listalta.

Kisasta löytyy myös suomalaisedustusta, sillä Roope Korhonen starttaa kisaan kartanlukija Anssi Viinikan kanssa. Korhosen kilpurina on Skoda Fabia Rally2.

Korhonen varmisti hiljattain rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden, jonka hän saavutti Ford Fiesta Rally3 -autolla. MM-sarjan lisäksi Korhonen ajoi tänä vuonna rallin SM-sarjassa Volkswagen Polo R5 -kilpurilla.

Herbst-rallissa hän kilpailee ensimmäistä kertaa Skoda Fabialla. Laukaalainen starttaa samalla menopelillä myös Keski-Euroopan MM-ralliin.

– WRC3-kisat menivät niin nappiin kuin mahdollista ja Jyväskylässäkin meillä oli hyvä kyyti WRC2-luokassa Pololla, mutta nyt ollaan monessakin suhteessa niin uuden äärellä, että ei voi asettaa tulostavoitteita. Koetetaan kerätä kaikki kokemus talteen, Korhonen sanoo.

Korhonen saa vastaansa kovia vauhtimittareita. Rally2-luokituksen kilpurilla Herbst-ralliin starttaavat muun muassa ranskalaiset Adrien Fourmaux ja Nicolas Ciamin.

Katso Herbst-ralliin ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan täältä.

Herbst-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta 21. lokakuuta. Keski-Euroopan MM-ralli on ohjelmassa 26.-29. lokakuuta.

Lue myös: Suomalainen rallilupaus pääsi juhlimaan mestaruutta olematta edes paikalla – ”En edes aamulla muistanut koko asiaa”

Lue myös: Seitsemän suomalaiskuljettajaa uuteen MM-ralliin – Janni Hussi saa jo tulikasteen

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat