Kalle Rovanperällä edessä ottelupallo – suomalaistähdeltä arvio: ”Ovat varmaan hurjia”

Kalle Rovanperä voi ratkaista rallin MM-sarjan mestaruustaiston reilun kahden viikon kuluttua.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Keski-Euroopan rallissa kilpaillaan haastavilla asvalttiteillä.

MM-sarjaa johtava Rovanperä nauttii kilpailemisesta asvaltilla, mutta kilpailun ajankohta tuo oman haasteensa.

– Olosuhteet ovat yleensä vaikeat siihen aikaan vuodesta. Mutta toivottavasti meillä olisi vaihteeksi hyvä lähtöpaikka. Se olisi kiva, Rovanperä sanoo.

Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka tallitoveriinsa Elfyn Evansiin ennen kahta viimeistä osakilpailua. Tämä tarkoittaa sitä, että Evansin pitää napata Keski-Euroopan rallista vähintään kaksi pistettä Rovanperää enemmän tai muuten suomalaiskuljettaja kruunataan mestariksi toisena perättäisenä vuotena.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kilpailu käynnistyy Tshekin puolella, missä ajetaan kahdeksan ensimmäistä erikoiskoetta torstaina ja perjantaina. Rovanperä vetää pätkät läpi ensimmäisenä kuljettajana.

– Veikkaan, että siellä on aika haastavat tiet. Tshekin puolen pätkät ovat varmaan hurjia. Muut pätkät ovat ehkä vähän yksinkertaisempia, Toyota-kuski Rovanperä arvioi.

– On kiva mennä pitkästä aikaa asvaltille, eikä tarvitse auratakaan. Toivotaan, että tiet ovat puhtaita eikä ole mitään putsaamista. Yritetään ajaa hyvä kisa ja sitä kautta hyvä tulos.

Rallin MM-sarjan erikoiskokeita ei ole aiemmin ajettu Tshekissä. Rovanperältä löytyy kuitenkin maasta kokemusta yhden rallin verran: vuonna 2019 hän kävi voittamassa Bohemia-rallin Skoda Fabialla.

Keski-Euroopan MM-ralli on ohjelmassa 26.-29. lokakuuta. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Saksassa Passaun kaupungissa.

Tutustu tarkemmin Keski-Euroopan MM-ralliin: Rallin MM-sarjan uutuuskisan suunnitelmat lyöty lopullisesti lukkoon – yleisöpyöritys herättää tunteita

Lue myös: Seitsemän suomalaiskuljettajaa uuteen MM-ralliin – Janni Hussi saa jo tulikasteen

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat