Kalle Rovanperä suuri suosikki MM-rallissa – ”Ei se koskaan helppoa ole!”

Toyotan Kalle Rovanperä ajaa kauden kolmannen MM-rallinsa tällä viikolla Portugalissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lumihankivisiittiin päätyneen Ruotsin rallin jälkeen Rovanperä kiillotti kilpeään voittamalla maaliskuussa ajetun legendaarisen Safari-rallin. Myös Portugalin sorateillä suomalaistähti on suuri voittajasuosikki, sillä voittihan mies kisan kahdella edellisellä kaudella ensimmäiseltä lähtöpaikalta.

Tällä kertaa Rovanperä pääsee starttaamaan sorapikataipaleille viidentenä autona, joten lähtöpaikka on optimaalinen.

– Odotan innolla kisaa. Tykkään Portugalin rallista tosi paljon. Siellä on aina paljon faneja ja hieno ilmapiiri. Myös pätkien luonne on todella upea, Rovanperä hehkuttaa.

– Pätkät tuntuvat myös sopivan minulle hyvin. Tavoitteemme on tietenkin voittaa myös tällä kertaa, mutta ei se koskaan helppoa ole. Kaikki huippukuskit tuntevat pätkät todella hyvin, joten vauhti on aina äärimmäisen korkealla ja luvassa on tiukkaa taistelua.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Portugalissa on ollut viime päivinä sateista, mutta kisan ajaksi lämpötilat nousevat 25 asteen tietämille ja auringonpaistetta on luvassa. Kaiken pitäisi siis olla pedattu Rovanperän loistosuoritukselle.

– Ehkä meidän lähtöpaikkamme voi auttaa, mutta katsotaan nyt loppuun asti, mitä sääennusteet lupaavat. Sade voi muuttaa pelin luonnetta aika tavalla, Rovanperä summaa.

Portugalin MM-ralli starttaa torstaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinainen kisa käynnistyy saman päivän iltana ajettavalla yleisöpätkällä.

Yhteensä kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 337 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä