MM-rallipomo reagoi kohuun – ”Meillä on ollut hirveä vuosi”

M-Sportin perustaja ja pääpomo Malcolm Wilson ei ole aikeissa pistää rallin MM-sarjassa kilpailevan tallin pillejä pussiin.
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla ranskalaismedia julkaisi M-Sportin Fordilla ajavan Pierre-Louis Loubet’n kommentteja, joiden mukaan M-Sport saattaisi vetäytyä MM-sarjan pääluokasta. Alkuperäinen artikkeli poistettiin nopeasti Corse Matin -lehden verkkosivuilta, mutta se ehti levitä kansainvälisessä autourheilumediassa.

Brittitiimin tukalasta taloudellisesta tilanteesta on toitotettu vuodesta toiseen, mutta Wilsonin mukaan M-Sportin suunnitelmissa ei ole vetäytyminen.

– Teemme aivan kaikkemme, jotta pystymme pysymään korkeimmalla tasolla, Wilson sanoi Motorsport.comille.

M-Sport teki täksi vuoden suuren panostuksen, kun se pestasi Ott Tänakin ykköskuljettajakseen yksivuotisella sopimuksella. Tavoitteena oli saavuttaa mestaruus virolaisen kanssa, mutta tiimi on kohdannut lukuisia ongelmia, joiden vuoksi Tänak ei ole enää mukana mestaruuskamppailussa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Meillä on loistava tiimi kasassa ja meillä on loistava auto. Meillä on kuitenkin ollut hirveä vuosi, enkä tiedä syytä sille. Kaikille tulee välillä ongelmia, Wilson tuumi.

– Voi esimerkiksi katsoa formula ykkösiin ja sitä, missä Williams ja McLaren olivat. Meillä on kaikki tarvittavat ainekset ja voimavarat nousta takaisin sinne, missä meidän pitääkin olla, brittipomo vakuutti.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener tyrmäsi jo aiemmin ranskalaislehden julkaiseman artikkelin valeuutiseksi. Millenerin mukaan tallin ranskalaiskuljettaja Loubet ei ollut edes jutellut kyseisen julkaisun toimittajalle.

– Olin yllättynyt artikkelista. Ehkä jutun kirjoittanut toimittaja oli jämähtänyt kotiin ryypiskelemään jotakin, Millener täräytti ennen viime viikonloppuna ajettua Kreikan MM-rallia.

– Olemme käyttäneet paljon voimavaroja ja aikaa päästäksemme tälle tasolle. Meillä on ollut epäonnisia tapahtumia ja lisäksi meillä on osa-alueita, joita voimme parantaa. Yritämme kuitenkin olla mahdollisimman vahvoja myös ensi vuonna.

Lue myös: Rallipomo jyrähti ”valeuutisesta”: Ehkä toimittaja oli jämähtänyt kotiin ryypiskelemään

Uutinen tuli puskista myös Tänakille.

– En ole kuullut mistään tällaisesta Malcolmilta, Tänak kertoi.

Rallin MM-sarja jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Chilessä.

Lue myös: Huhut Ott Tänakin ympärillä ottavat lisää kierroksia – virolaistähti ohjasi keskustelun toiseen aiheeseen

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat