Nyt meni ihan lekkeriksi: MM-rallissa järjetön lämmittely

Sardinian MM-ralli ajetaan poikkeuksellisella formaatilla kuukauden kuluttua. Myös kisan testierikoiskoe on vähintäänkin poikkeuksellinen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Sardinian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin oli tiedossa, että Sardinian MM-ralli ajetaan tällä kertaa tavallista tiiviimpänä. Kilpailu pyöräytetään poikkeuksellisesti käyntiin vasta perjantaina, jolloin aamulla ajetaan testierikoiskoe sekä ensimmäiset neljä erikoiskoetta iltapäivän ja alkuillan aikana.

Tällä kertaa Sardinian MM-rallin testierikoiskoe järjestetään Ittirin rallicross-radalla. Samalla areenalla on aiemmin järjestetty MM-rallin yleisöerikoiskoe.

Nyt järjestäjät ovat ilmeisesti ajatelleet napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla: itse rallissa ei ole varsinaista yleisöerikoiskoetta, joten shakedown voisi hoitaa myös yleisöpyörityksen roolia.

Rallin MM-sarjan säännöissä on määritelty, että testierikoiskokeen tehtävänä on toimia sekä media- että markkinointimahdollisuutena, mutta ennen kaikkea se on kuljettajille tilaisuus testata autoa kilpailua varten. Ihanteellista olisi, jos testierikoiskokeen olosuhteet vastaavat mahdollisimman hyvin rallissa ajettavien pätkien luonnetta.

Tässä kohdassa mennään pahemman kerran metsään Sardiniassa. Syheröinen rallicross-rata, jolla kahden kilometrin testierikoiskoe ajetaan, ei tarjoa käytännössä minkäänlaista testimahdollisuutta autokunnille ennen ensimmäistä erikoiskoetta.

Ittirin shakedown on kerännyt tosifaneilta kritiikkiä sosiaalisen median puolella. Rallit.fin reittiasiantuntijanakin toimiva Antti Loponen julkaisi X:ssä kuvan testipätkän reitistä.

https://twitter.com/AnttiL_WRC/status/1785022056259608654

Sardinian MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 16 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 266 kilometriä. Kilpailun pääpaikkana toimii Algheron kaupunki saaren luoteisosassa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaina 31. toukokuuta. Sitä ennen MM-pisteistä ajetaan Portugalissa ensi viikolla.

Lue myös nämä