Huhut Ott Tänakin ympärillä ottavat lisää kierroksia – virolaistähti ohjasi keskustelun toiseen aiheeseen

Ott Tänak on yksi mielenkiintoisimmista palasista rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kausi 2023 on yhä käynnissä, mutta tiimit yrittivät parhaillaan kasata miehistöjään ensi vuotta varten. Tavallisesti juuri näihin aikoihin vuodesta allekirjoituksia rustataan tulevan kauden sopimuksiin.

Tänak jätti viime kauden jälkeen Hyundain kesken sopimuksensa ja loikkasi M-Sport Fordille. Brittitiimin suunnitelmana oli valloittaa kuljettajien maailmanmestaruus tänä vuonna, mutta toisin on käynyt.

Tänak on saavuttanut yhden osakilpailuvoiton, kun taas takaiskuja on tullut useampia. Maailmanmestaruus jää häneltä ja M-Sportilta saavuttamatta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

M-Sportin kalusto ei ole ollut kilpailukykyisin tällä kaudella. On miltei sanomattakin selvää, että tiimiä vaihtamalla Tänakilla voisi olla paremmat mahdollisuudet saavuttaa uransa toinen MM-titteli.

Tänakin nykyinen sopimus M-Sportin kanssa umpeutuu vuodenvaihteessa. Tässä vaiheessa varmaa on vain se, ettei virolainen aio lopettaa uraansa.

– Suunnitelmana on jatkaa. Sitä on vielä vaikea sanoa, mitä tarkalleen tapahtuu. Toistaiseksi keskusteluja ei ole ollut liikaa. Toivottavasti asiat selviävät piakkoin, Tänak kertoo Rallit.fille.

Huhut ovat kiihtyneet Tänakin ympärillä. Hänet on yhdistetty entistä vahvemmin Hyundain WRC-talliin, jonka johtoportaassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia sitten viime vuoden ja Tänakin edellisen visiitin.

Virolaisen nimeä on myös pyöritelty Toyotan WRC-tallin kanssa samassa virkkeessä, mutta tällä hetkellä Tänakille todennäköisimmältä vaihtoehdolta vaikuttaa Hyundai, mikäli hän päättää vaihtaa työnantajaa.

– Keskusteluja käydään aina kaikkien kanssa. Mukana on vain vähän talleja ja porukkaa, minkä vuoksi keskusteluissa ovat mukana kaikki – olipa kyse sitten sopimusasioista tai muista seikoista, Tänak sanoo.

Tänak ei halua spekuloida tulevaisuudellaan tämän enemmän. Sen sijaan hän ohjaa keskustelun niin sanottuun isoon kuvaan.

– Tällä hetkellä pöydällä on paljon tärkeämpiäkin asioita lajin kannalta kuin pelkkiä puheita. Tärkeintä olisi se, että MM-sarjan promoottori ja FIA (Kansainvälinen autoliitto) alkaisivat viimein miettiä jotain uutta tulevaisuutta varten. Lajilla ei ole kovinkaan hyvä tilanne tällä hetkellä, Tänak painottaa.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat