Rallipomo jyrähti ”valeuutisesta”: Ehkä toimittaja oli jämähtänyt kotiin ryypiskelemään

Rallin MM-sarjassa kilpailevan M-Sport Ford -tallin pomo Richard Millener tyrmäsi täysin Kreikan MM-rallin alla julkisuuteen putkahtaneet väitteet.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen Corse Matin -lehti julkaisi keskiviikkona artikkelin, jossa siteerattiin M-Sport Fordin ranskalaiskuljettajaa Pierre-Louis Loubet’ta. Lehden mukaan Loubet kertoi, että ensi vuonna rallin MM-sarjassa olisi jäljellä vain kaksi tallia. Loubet’n mukaan Ford olisi vetäytymässä kuvioista.

Tallipäällikkö Millenerin mukaan kyseessä oli niin sanottu valeuutinen.

– Olin yllättynyt artikkelista. Ehkä jutun kirjoittanut toimittaja oli jämähtänyt kotiin ryypiskelemään jotakin, Millener sanoi torstaina Kreikan MM-rallin huoltoalueella.

– Juttelin Pierren kanssa ja hän sanoi, ettei hän ole keskustellut kyseisen henkilön kanssa. Ja voin sanoa sen, ettei juttu pidä missään nimessä paikkaansa.

Millener kertoi, että WRC-talli olisi tiedottanut asiasta, mikäli Ford olisi siirtymässä syrjään MM-erikoiskokeilta.

– Sain Fordin päämajasta sähköpostia, että olenko lukenut kyseisen jutun. Pelkästään tämä kertoo siitä, ettei jutussa ollut mitään totuuspohjaa. Kyseinen julkaisu nolasi itsensä.

Artikkeli on sittemmin poistunut Corse Matinin verkkosivuilta, mutta se ehti saada valtavasti huomiota kansainvälisessä rallimediassa.

– Tämä osoittaa, millainen voima kohuotsikoilla on. Mutta se ei ollut oikea uutinen, Millener alleviivasi.

Brittipomon mukaan M-Sport on sitoutunut kilpailemaan rallin MM-sarjassa tämänkin kauden jälkeen, mutta tallilla on edelleen omat vaikeutensa talouden kanssa.

– Meillä on Fordin kanssa sopimus ensi vuodesta ja kasaamme parhaillaan budjettia jatkoa varten. Tänä vuonna tarvitsimme isomman budjetin, kun Ott Tänak tuli ajamaan meille. Tavoitteenamme on jatkaa hänen kanssaan, sillä hän kehittänyt autoa ja tiimiä ympärillään. Olisi sääli, jos se päättyisi yhteen vuoteen.

Tänakin sopimus M-Sportin kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa. Millener sanoi, että tallin pääpomo Malcolm Wilson ja virolaistähti istuvat lähiviikkojen aikana alas keskustelemaan jatkosta.

– Olemme käyttäneet paljon voimavaroja ja aikaa päästäksemme tälle tasolle. Meillä on ollut epäonnisia tapahtumia ja lisäksi meillä on osa-alueita, joita voimme parantaa. Yritämme kuitenkin olla mahdollisimman vahvoja myös ensi vuonna.

Kreikan Akropolis-ralli käynnistyy torstai-iltana Ateenan yleisöerikoiskokeella.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat