Kalle Rovanperä nosti esiin ison kysymyksen Ott Tänakista

Rallin MM-kausi jatkuu viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan Viron nopeassa sorarallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-ralli on järjestetty kolme kertaa aiemmin. Ott Tänak otti Hyundaillaan historian ensimmäisen Viron osakilpailun voiton vuonna 2020, kun taas Kalle Rovanperä juhli Toyotallaan ykköstilaa kahtena seuraavana kesänä.

Rovanperä ja Tänak ovat myös tänä vuonna suurimpia suosikkeja Tarton ympäristön erikoiskokeilla. Rovanperän ja Toyotan tiedetään olevan vahva yhdistelmä Suomenlahden eteläpuolella, mutta Tänakin ja M-Sportin Ford Puma Rally1 -auton iskukyky on iso kysymysmerkki.

Tänak kertoi viime viikonloppuna Etelä-Virossa ajamansa testirallin jälkeen, että Fordista on puuttunut vauhtia, mutta talli on ottanut kehitysaskeleita oikeaan suuntaan.

Lue myös: Ott Tänakilta tyly tuomio

Rovanperä arvioi, että hänellä on etulyöntiasema Tänakiin nähden, sillä suomalainen on ajanut useamman vuoden Toyotalla, kun taas virolaistähti loikkasi täksi kaudeksi Fordin ohjaamoon.

– Uskon, että asia on näin. Olemme olleet joka vuosi vahvoja Toyotan kanssa Virossa ja Suomessa. Ott on jopa sanonut, ettei hänellä ole paras mahdollinen ajofiilis soralla Fordilla, Rovanperä sanoi virolaisen Autogeenius-sivuston haastattelussa.

– Meillä on ehdottomasti hyvät lähtöasetelmat kilpailuun, mutta ei sitä koskaan tiedä, kuinka nopeita he (Tänak ja M-Sport) ovat. Hekin ovat testanneet kalustoaan, MM-sarjaa johtava Rovanperä nosti esiin Tänakia koskevan arvoituksen.

Rovanperän mukaan Toyotan GR Yaris Rally1 -auto on kehittynyt huomattavasti sitten viime vuoden Viron MM-rallin.

– Mutta tilanne on sama muissakin talleissa. Olemme nähneet tänä vuona, että erot tallien välillä ovat pienempiä. Kaikki autot ovat nopeita ja myös kestäviä, Rovanperä huomautti.

Rovanperällä on MM-sarjassa reilun 40 pisteen etumatka perässään oleviin Elfyn Evansiin, Sebastien Ogieriin ja Tänakiin. Rovanperä otti kauden toistaiseksi ainoan voittonsa toukokuussa Portugalissa. Tänak nappasi puolestaan ykköstilan Ruotsin vauhdikkaassa talvikisassa helmikuussa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta.

Lue myös: Kalle Rovanperältä kova arvio Esapekka Lapista

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat