Rallicrossin MM-sarjaan uusi suomalaisnimi

Kuopiolaisella Tommi Hallmanilla on edessään kaksi debyyttiä samana viikonloppuna, kun hän matkustaa ensi viikolla Englantiin.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Jakub Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallmanin, 22, neljän kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy ensi viikolla, kun kuopiolainen osallistuu rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2e-luokan kauden kolmanteen osakilpailuun Lydden Hillin legendaarisella radalla Englannissa.

Hallman ei ole kilpaillut aiemmin urallaan rallicrossin MM-sarjassa kilpaillut ja myös kilpaileminen täyssähköautolla tulee olemaan uusi kokemus.

– Olen todella innoissani siitä, että pääsen kilpailemaan MM-sarjaan ja RX2e-luokkaan. Debyyttini sähköauton ratissa kilpailujen osalta tulee kaiken lisäksi tapahtumaan rallicrossin synnyinpaikassa, niin onhan se melkoinen yhdistelmä, suomalaisen SET Promotion -tiimin väreissä kilpaileva Hallman hehkuttaa tiedotteessaan.

Lydden Hillin rata on Hallmanille tuttu reilun vuoden takaa, jolloin hän nappasi kaksi palkintosijoitusta rallicrossin Nitro-sarjan historian ensimmäisestä Euroopan kilpailuviikonlopusta.

– Rata tuntui mukavalta, joten tavoitteena on yltää tuloksissa korkealle. Tietysti siinä on haastetta, että tottuu nopeasti kaikkeen uuteen ja varsinkin, kun kilpakumppanit ovat kilpailleet näillä autoilla jo parin kauden ajan. Mutta sopeutuminen uusiin asioihin ja tilanteisiin on aina ollut yksi vahvuuksistani, Hallman korostaa.

Hallman saavutti pohjoismaisen RallyX-sarjan mestaruuden kaudella 2021. Sen jälkeen palkintokaappiin on tullut Nitro-rallicrossista NEXT-luokan Euroopan mestaruus sekä maailmanfinaalin voitto.

Hallman saavutti mestaruutensa Supercar Lites -luokan autolla. Ensi viikolla Lydden Hillissä häntä odottaa ulkonäön puolesta samanlainen auto, mutta ero on siinä, että RX2e-sarjassa kilpaillaan täyssähköautoilla.

– Vaikka edessä onkin minulle ensimmäinen kilpailu sähköautolla, niin olen kerännyt ajokokemusta tänä vuonna jo neljästä erilaisesta sähköautosta. Joten minulla on jonkinlainen näkemys siitä, kuinka sähköauto toimii ja mitkä ovat autonkäsittelyn osalta suurimmat erot polttomoottoriautoihin verrattuna, Hallman taustoittaa.

Hallmanista tulee historian toinen suomalaiskuljettaja, joka kilpailee MM-sarjan RX2e-luokassa. Luokan avauskaudella 2021 Jesse Kallio sijoittui loppupisteissä toiseksi.

Tänä vuonna RX2e-luokassa on kilpailtu kaksi osakilpailua ja koko sarja käsittää yhteensä viisi osakilpailua. Hallman osallistuu Englannin lisäksi myös RX2e-kauden päättävään Saksan osakilpailuun, joka ajetaan Esteringin radalla 19.-20. elokuuta.

– Taso tulee varmasti olemaan kova, mutta minulla on positiivinen fiilis nopeuteni suhteen. Pienet yksityiskohdat tulevat olemaan avainasemassa menestykseen ja niihin aion myös keskittyä, Hallman painottaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat