Ott Tänakilta tyly tuomio

Ott Tänak hioi Ford Pumansa säätöjä kohdalleen viime viikonloppuna Etelä-Virossa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak osallistui kotimaassaan testimielessä Louna-Eesti-ralliin, jossa hän sai vastaansa niin ikään Rally1-luokituksen kilpurilla ajaneen Teemu Sunisen. Suomalaiselle kyseessä oli ensimmäinen startti nykyaikaisella hybridikalustolla.

Lue myös: Teemu Suninen paransi huomattavasti vauhtiaan kisassa Ott Tänakia vastaan

Tänak vei odotetusti rallin nimiinsä reilun puolen minuutin erolla Suniseen. Virolaistähdelle tärkeintä ei ollut kuitenkaan voitto, vaan testaaminen kisaolosuhteissa.

– Me kaikki haluamme parantaa. Tänä vuonna tasomme on selvästikin ollut todella, todella heikko, Tänak latasi Viron yleisradioyhtiö ERR:n haastattelussa.

Tänak jätti Hyundain tehdastiimin viime kauden päätteeksi ja siirtyi M-Sport-talliin kilpailemaan Fordilla. Saarenmaalainen on voittanut tänä vuonna yhden MM-osakilpailun, mutta useammassa kilpailussa hän on joutunut antamaan periksi kilpailijatiimien tähdille.

Ford-kuski antoi tylyn tuomion kalustonsa kilpailukyvystä.

– Normaalissa tilanteessa vauhti on ollut vahvuutemme ja luotettavuuden kanssa on ollut niin ja näin. Mutta tänä vuonna luotettavuus on ollut hyvällä tasolla, mutta vauhtia ei ole ollut yhtään.

– Nyt edessä on nopeita ralleja, joissa tulos riippuu pelkästään vauhdista, joten tarvitsemme epätoivoisesti sitä, Tänak alleviivasi.

Rallin MM-pisteistä ajetaan ensi viikolla Virossa ja pari viikkoa myöhemmin Suomessa. Tänak toivoi, että Louna-Eesti-rallista löytyi ratkaisuja Ford Puman heikkoihin kohtiin.

– Uskon, että olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Meillä on erittäin vaikeaa etenkin Toyotaa vastaan, sillä he todennäköisesti dominoivat Viron MM-rallissa. Mutta haluan silti yrittää päästä jonkinlaiseen taistoon mukaan ja saada jotain aikaiseksi, Tänak totesi.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta Tarton kaupungin ympäristössä.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat