M-Sport Ford on saanut merkittävän parannuksen – sensaatiokuski hehkutti

M-Sport Ford on saanut täksi kaudeksi merkittävän parannuksen toimintaansa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford ei kilpaile rallin MM-sarjassa täysiverisenä tehdastiiminä, mutta sen toimintaan on tullut täksi kaudeksi silti merkittävä parannus.

Ford on päässyt testaamaan autoaan simulaattorissa Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa. Se on tuonut autoon merkittävän parannuksen suorituskyvyn osalta.

Kohentuminen on tapahtuminen etenkin asvaltilla ja sensaatiomaisen hyvän kauden ajanut Adrien Fourmaux kokee, että simulaattori auttoi tiimiä merkittävästi Kroatian MM-rallissa.

– Olen todella onnellinen, sillä olemme päässeet todella pitkälle auton kanssa Monte Carlon jälkeen, Fourmaux hehkutti Autosportille.

– Auto ei ollut aiemmin ollenkaan hyvä asvaltilla ja kamppailimme sen kanssa todella paljon, mutta nyt olemme kehittyneet todella paljon simulaattorin avulla, Fourmaux jatkoi.

Fourmaux aloitti Kroatiassa suhteellisen varovaisesti, mutta perjantaina iltapäivällä meno parani huomattavasti.

– Rallin alku meni vielä vähän etsiessä, mutta perjantaina iltapäivällä ajoin toiseksi nopeimman ajan ja löysimme autoon todella hyvän asetuksen. Olemme ottaneet erittäin suuren askeleen eteenpäin, mutta vielä on asioita, joita meidän pitää parantaa ja työskentelemme yhdessä sen eteen, että saamme ne tehtyä, Fourmaux sanoi.

Fourmaux kokee, että simulaattorista on ollut paljon etua.

– Simulaattori toimii hyvin ja olemme tehneet hyvää työtä auton kanssa. Käytämme sitä työkaluna tehdä autosta parempi ja se on toiminut.

Rallin MM-sarjan nykyiset testirajoitukset ovat tehneet etenkin M-Sportin kaltaisen tiimin kehitystyön hyvin vaikeaksi, mutta simulaattori on selvä parannus aiempaan.

– Sillä voi tietysti tehdä vain tietyn määrän asioita, mutta se antaa meille mahdollisuuden olla hieman tehokkaampia ennen testejä, kun testausrajoitukset ovat aika tiukat, tallipäällikkö Richard Millener kertoi.

– Se antaa myös kuljettajille mahdollisuuden antaa enemmän palautetta insinööreille ja suunnittelutiimille siitä, mitä voimme auton kanssa tehdä. Se antaa myös mahdollista keksiä asioita hieman boksin ulkopuolelta, joita emme muuten kokeilisi todellisuudessa, Millener jatkoi.

M-Sportin kausi on sujunut toistaiseksi yllättävän hyvin. Adrien Fourmaux on kerännyt tällä kaudella jo 59 pistettä ja on tällä saldolla kuljettajien MM-sarjassa kolmannella tilalla.

Rallin MM-sarja jatkuu seuraavaksi toukokuun puolivälissä Portugalin sorateillä.

Lue myös nämä