Jari-Matti Latvala puki ajohaalarit päälleen ja villitsi yleisön – mutta mitä Mr. Bean teki Toyotan erityisessä ralliautossa?

Jari-Matti Latvala pääsi torstaina nautiskelemaan kovasta menosta ja yleisön suosiosta Britanniassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala pyöritti donitseja Toyota GR Yaris Rally2 -autolla. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kaikki kolme tallia – Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford – ovat mukana Englannissa järjestettävässä Goodwoodin vauhtifestivaalissa tänä viikonloppuna.

Toyotan tallipäällikkönä toimiva Latvala ja tiimin walesilaiskuljettajat Elfyn Evans hyppäsivät Toyotan kilpureiden ohjaamoon jo torstaina.

Latvala villitsi yleisöä Toyotan uuden Rally2-kilpurin ratissa. Latvala pyöritteli donitseja autolla, joka on tulossa markkinoille ja ralleihin ensi vuoden puolella. Evans kiihdytti brittiyleisön edessä puolestaan Toyotan Rally1-huippukalustolla.

Toyotan erityisen ralliauton ratissa nähtiin myös hieman yllättävä kuljettaja. Englantilainen näyttelijä Rowan Atkinson, joka tunnetaan parhaiten komediahahmostaan Mr. Bean, sai kunnian ajaa Toyotan vedyllä kulkevalla GR Yaris H2 -autolla Goodwoodissa.

Toyota GR Yaris H2
Toyota GR Yaris H2 vauhdissa Goodwoodissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Rowan Atkinson
Rowan Atkinson. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Atkinson sai perusteellisen perehdyksen auton saloihin, ennen kuin hän siirtyi ratin taakse. Atkinson sai ohjaamoon tuekseen kokeneen ratakuljettajan Kazuki Nakajiman.

Atkinson on intohimoinen moottoriurheilun ystävä ja häneltä löytyy tallistaan huikea autokokoelma. Atkinsonin menopelien arvoksi on arvioitu noin 12 miljoonaa puntaa eli 14 miljoonaa euroa.

Myös tallipäällikkö Latvala pääsi vaihtamaan kuulumisia näyttelijälengendan kanssa Goodwoodissa.

Katso alta video Toyotan julkaisema video torstain tapahtumista Goodwoodissa.

https://twitter.com/JariMattiWRC/status/1679760470100660224?s=20

Goodwoodin Festival of Speed -tapahtuma jatkuu sunnuntaihin saakka. Suomalaisista tapahtumaan osallistuvat myös Hyundain WRC-kuljettaja Esapekka Lappi ja ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen. Edesmenneen Hannu Mikkolan pojat Juha ja Vesa Mikkola nähdään puolestaan vauhdissa legendaarisella Auri Quattrolla.

Lue myös: WRC-rallitähdet vauhdissa jo viikonloppuna Englannissa – Kalle Rovanperä saa pitää vapaata

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Virossa ensi viikolla. Katso alta, kuinka Teemu Suninen valmistautui Viron MM-ralliin, jossa hän ajaa Hyundain Rally1-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat