Venäläiskuski tekee paluun rallin EM-sarjaan – suomalaistähti joutuu jättämään kisan väliin

Aleksei Lukjanuk tulee tekemään kiusaa rallin EM-sarjan tähdille ensi viikolla ajettavassa Kanariansaarten osakilpailussa.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk osallistui viime vuonna rallin EM-sarjan osakilpailuun Tshekissä. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lukjanuk, 43, on voittanut EM-sarjan mestaruuden kahdesti. Venäläinen vetäytyi EM-sarjasta ennen kauden 2022 alkua Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan.

Kyproksella nykyään asusteleva Lukjanuk käväisi viime kaudella kahdessa EM-sarjan osakilpailussa, mutta ei saavuttanut sen suurempaa menestystä. Viikon kuluttua hän tekee uuden paluun Euroopan mestaruussarjaan Atlantin maisemissa.

Lukjanuk on voittanut Kanariansaarten rallin peräti kolmesti.

– Lähdemme innolla kilpailemaan suosikkikisaani. Olemme saaneet siellä aiemmin valtavasti menestystä, joten toivomme jälleen saavamme hyvän tuloksen, Lukjanuk kertoo.

Lukjanuk ei ole aiemmin ajanut Hyundain Rally2-luokituksen autolla. Hänellä on rinnallaan myös uusi kartanlukija Juri Kulikov.

Kanariansaarten asvalttikilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 34 Rally2-luokituksen autokuntaa. Mukana on tukku kovia nimiä, kuten Hayden Paddon, Efren Llarena, Mathieu Franceschi, Erik Cais, Martins Sesks, Mads Östberg ja Yoann Bonato.

Ilmoittautuneiden listalta uupuu kokonaan suomalaiskuljettaja Mikko Heikkilän nimi. Heikkilä taisteli EM-kauden avanneessa Unkarin osakilpailussa voitosta, mutta hänen Toyotastaa irtosi pyörä päätöspäivänä, minkä vuoksi hän joutui keskeyttämään.

Heikkilä on ilmoittanut, että hän jättää reissun Kanarialle väliin harkittuaan asiaa pitkään.

– Tämä oli todella epämukava päätös, mutta Unkarin ison pettymyksen jälkeen se tuntui älykkäimmältä kaikista huonoista vaihtoehdoista. Kauden alku on ollut huomattavasti kalliimpi kuin olimme budjetoineet etukäteen, Heikkilä selvitti.

Kanariansaarten EM-ralli on ohjelmassa 2.-4. toukokuuta. Ensi vuonna Kanarialla ajetaan rallin MM-sarjan osakilpailu.

Lue myös nämä