Nyt riitti kokemuksen kerääminen! Suomalaiskuski löi hurjan tavoitteen MM-ralliin

Lauri Joona ajoi kauden toisen MM-rallinsa Kroatiassa viikko takaperin.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helmikuisen Ruotsin rallin tavoin myös tällä kertaa 27-vuotiaan sastamalalaisen oli tyytyminen kuudenteen sijaan WRC2-luokassa. Joona ajaa nyt toista kauttaan Rally2-kalustolla MM-sarjassa voitettuaan vuonna 2022 WRC3-luokan mestaruuden.

Joona tunnusti Rallit.fille Kroatiassa, että tuloksia myös MM-sarjan toiseksi korkeimmassa luokassa olisi pikku hiljaa hyvä tulla. Seuraavan kerran suomalainen kilpailee kartturinsa Janni Hussin kanssa Portugalissa parin viikon päästä.

– Siellä on jo kolme kertaa aiemmin ajettu ja kokemusta kerätty. Viime vuonna olimme Portugalissa Rally2-auolla, joten nyt tavoitteena on päästä ajamalla palkintopallille. Sillä mielin lähdetään, että sora sopii ja kunnon sijoitusta haetaan, Joona uhosi.

Portugalin soralla taso on järkyttävän kova. Vastaansa Joona saa muun muassa Teemu Sunisen, Oliver Solbergin, Kris Meeken, Gus Greensmithin ja Pierre-Louis Loubet’n. Kaikilla näillä kuskeilla on kokemusta myös lajin ykkösluokasta.

– Taso on karmean kova. Kreikassa, missä viimeksi ajettiin soralla MM-sarjaa, löytyi kuitenkin hyvä tuntuma ja vauhti, Joona mietti.

– Ne ovat kuitenkin samantyyppisiä kisoja. Portugali on ehkä jopa vähän rankempi, vaikka moni toisin sanookin. Toki se riippuu myös kelistä.

Kauden 2024 ohjelma on Joonalle ja taustajoukoille selvillä, mutta aivan tarkkaa kisojen määrää mies ei suostu paljastamaan.

– On me tehty jo runko, mutta ei voi varmaksi muuta sanoa kuin että Suomessa ajetaan. Toki sellaisia kisoja yritetään valita, mitä on aiemminkin ajettu, jotta kokemusta on pohjalla, Joona summasi.

Lue myös nämä