Kalle Rovanperältä kova arvio Esapekka Lapista

Kalle Rovanperä on yksi suurimmista suosikeista, kun MM-kauden seuraava ralli ajetaan ensi viikolla Virossa.
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ovat olleet hyvässä vireessä rallin MM-sarjassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä otti uransa ensimmäisen MM-rallivoiton juuri Viron nopeassa sorakilpailussa vuonna 2021. Toyotan suomalaistähti uusi ykköstilansa vuosi sitten, jolloin hän oli jälleen ylivoimainen Tartossa.

Rovanperä on voittanut tällä kaudella ”vasta” yhden osakilpailun, mutta MM-sarjassa hänellä on reilu johtoasema. Virossa hän odottaa saavansa kovimman vastuksen Toyotan vihollisleireistä.

Ott (Tänak) on varmasti kilpailukykyinen ja hän on yksi päävastustajistamme. Esapekka Lapilla on puolestaan erittäin hyvä lähtöpaikka, minkä lisäksi hän on ollut nopea Hyundailla, Rovanperä arvioi virolaiselle Autogeenius-sivustolle.

– Lappi on varmasti mukana taistelussa. Uskon, että mukana on myös muita, Toyota-kuljettaja lisäsi.

Lappi on saavuttanut tänä vuonna kolme palkintokorokepaikkaa uuden tallinsa Hyundain Rally1-kilpurilla, mutta uran toinen MM-rallivoitto antaa yhä odottaa itseään.

Hyundain Rally1-auton ratissa nähdään myös toinen suomalaiskuljettaja. Teemu Sunisella on edessä ensimmäinen MM-osakilpailu nykysukupolven hybridikilpurilla.

Suninen ajoi viime viikonloppuna Virossa testirallin, jossa hän taipui reilulla puolella minuutilla M-Sport Fordilla kilpailevalle Tänakille. Sunisella on vain ripaus kokemusta hybridiautosta verrattuna muihin pääluokan huippukuljettajiin.

– Teemun mahdollisuuksista on vaikeaa sanoa mitään. Hänellä on vain vähän kilometrejä autolla ennen rallia. Mutta hän on näyttänyt aiempina vuosina, että hän on nopea oppimaan. Hän varmasti painaa kovaa, Rovanperä tuumi.

Lue myös: Teemu Suninen nosti rimansa korkealle – Esapekka Lappi tarjosi tukea tärkeän kisan aikana

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat