Esapekka Lappia jäi kaivelemaan pahemman kerran – pettymyksen taustalla kaksi syytä

Esapekka Lappi nousi jo neljännen kerran palkintokorokkeelle rallin MM-sarjassa tällä kaudella, mutta Hyundai-kuljettaja ei huokunut tyytyväisyyttä Viron MM-rallin päätteeksi.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapilla oli kova ajourakka Viron nopeilla sorateillä. Lappi taisteli käytännössä koko viikonlopun täysillä tallitoveriaan Thierry Neuvillea ja Toyotan Elfyn Evansia vastaan. Kamppailussa ei ollut varaa himmailuun.

Lappi ei lopulta pystynyt lyömään tiimikaveriaan Neuvillea, joka sijoittui kilpailussa toiseksi. Mutta Evans pysyi Lapin takana, joten suomalainen kuittasi kisasta kolmossijan.

– Totta kai se on hyvä juttu, kun voittaa taistelun. Mutta olen silti vähän pettynyt itseeni. Odotin itseltäni enemmän tänä viikonloppuna, Lappi totesi.

Lappia harmitti tappio Neuvillelle ja etenkin se, ettei hän pystynyt missään vaiheessa vastaamaan kilpailun voittaneen Kalle Rovanperän vauhtiin. Rovanperän voittomarginaali oli lähes minuutin verran Hyundai-kuljettajiin nähden.

– En sano, että olisin pystynyt haastamaan Kallen, mutta odotin, että olisimme olleet lähempänä. Mutta ei oltu.

Neuville oli yksi viikonlopun suurimmista yllättäjistä. Belgialainen ei ole viime vuosina säväyttänyt nopeissa soraralleissa, mutta Virossa hän oli hyvässä vauhdissa.

– Yllätyin Neuvillen vauhdista siinä missä kaikki muutkin. Varmasti se yllätti hänet itsensäkin. Sekin harmittaa, etten pystynyt vastaamaan hänelle, mutta tietenkin tämä oli tosi hyvä juttu tiimille, Lappi sanoi.

Lappi saa revanssin Neuvillea ja Rovanperää vastaan jo parin viikon kuluttua kotoisessa Suomen MM-rallissa. Sitä ennen pieksämäkeläinen pääsee vielä yhden päivän ajan virittämään autoaan testien merkeissä Hyundain testialueella Keski-Suomessa.

– Toivotaan, että pystymme testissä muuttamaan jotain, jotta saisimme enemmän kyytiä. Mutta vähän epäilyttää, pystymmekö tekemään mitään.

– Toisaalta Hyundai oli viime vuonna Virossa ihan surkea, ja sitten Suomessa he saivat voiton. Onhan se siis mahdollista tehdä täyskäännös tässäkin ajassa, MM-sarjassa kuudentena oleva Lappi pohdiskeli.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös: Kalle Rovanperältä uskomattoman kypsää puhetta supermenestyksen jälkeen

Lue myös: Kalle Rovanperällä iso etumatka MM-taistossa – pystyykö kukaan enää saavuttamaan suomalaista?

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat